2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Előre kijelölt szereplők nyertek a pályázatokon?

2016. május 10., kedd 18:00, frissítve: szerda 18:11

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése is igazolja, hogy a hortobágyi legelőpályázatokon valódi állattartók helyett előre kijelölt szereplők nyertek – Gőgös Zoltán szerint.

Az MSZP elnökhelyettese a pályázatok iratait kiperelte, majd feltöltötte a párt honlapjára. Gőgös Zoltán szerint az iratokból kiderül, hogy futószalagon bírálták el a pályázatokat. Olyanok is nyertek, akik bérbe vett állatokkal szereztek meg földterületet – éppen az állatok tulajdonosai elől. Bár legelőket hirdettek meg, olyan nyertesek is akadtak, akiknek csak sertésük vagy szárnyasuk volt. Egy pályázó pedig 50 darab fehér kacsa, azaz víziszárnyas révén jutott legelőhöz. Az 1600 pályázatot egyébként négy alkalmazott és egy ügyvéd értékelte 60 nap alatt – a pályázatok valóságtartalmát nem kellett ellenőrizniük.

„Világosan látszik, hogy ez szervezett buli volt, előre le volt játszva, hogy ki fogja nyerni ezeket a földeket, meg tudták szervezni, hogy valamilyen szinten csak legyen bérbe állat szerződéssel. Állatokat béreltek, de csak arra az időre, amíg tartott a pályázat, lehetett nyerni mondjuk 50 fehér kacsával, 60 hektár legelőt, és nagyon sokan olyanok nyertek, akiknek csak baromfija meg sertése volt. Olyanok nyertek legelőt, és ennek látjuk a következményeit, hogy elhanyagolták ezeket a legelőket, mert hát nincs mivel legeltetni” – mondta Gőgös Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!