2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Elnézést kért az ellenzéki szavazókat leszóló polgármester

Hír TV

2018. április 13., péntek 22:26, frissítve: péntek 22:51

Kissikátor polgármestere közösségi oldalán kocsmatölteléknek nevezte az ellenzéki szavazókat. Elnézést kért, ugyanakkor hozzátette: magánemberként fenntartja a véleményét. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu vezetője azért fakadt ki, mert kevesellte a Fideszre leadott szavazatokat – a falu fejlődését féltette a választási eredmény miatt.

Szégyellem magam, dühös, és elkeseredett vagyok a helyi szavazás eredménye miatt – írta ki Facebook-oldalára a vasárnapi országgyűlési választás után Kissikátor kormánypárti polgármestere. Az Ózd melletti háromszáz fős falu első embere szerint a hazáját szerető választók szavaztak a Fideszre, a nagyhangú kocsmatöltelékek pedig az ellenzékre. Kocsik László Csaba úgy gondolja, hogy az eredményt a falu fejlődése sínyli meg. Posztja után sok falubeli azt mondta, csalódott a polgármesterben.

– Ilyet egy polgármester nem mondhat. Szóval énszerintem vannak olyan szabadok az emberek Magyarországon, hogy ha Te véletlenül a Fideszre szavazol, én a Jobbikra, ugyanolyan emberek vagyunk. Ezzel nem változunk semmit, és elérték a célt azzal, hogy egymás elé fordították az embereket – mondta egy helybéli.

Kissikátor lakosai 170 érvényes szavazatot adtak le a választáson. Pártlistán 70 vokssal a Jobbik végzett az élen, a Fidesz-kdnp 64, az mszp-párbeszéd 21 szavazatot kapott. Egyéniben is a Jobbik indulója, Farkas Péter Barnabás bizonyult a legjobbnak, több mint 20 vokssal előzte meg kormánypárti riválisát.

– Véleményem szerint ez tipikusan tükrözi azt az orbáni arroganciát, amit a Fidesz-KDNP politikusai is képviselnek, hogy a már emlegetett retorzió első példáját lehet fenyegetés formájában látni, mellyel minősítette azokat a szavazókat, akik a Jobbikban, illetve személyemben bíztak, és ránk adták le a voksot – reagált Farkas Péter Barnabás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Kocsik László egy későbbi posztjában elismerte, hogy túl erősen fogalmazott, és elnézést kért azoktól, akiket esetleg megbántott. Azt írta, véleményét magánemberként, és nem polgármesterként fogalmazta meg. Nyilatkozni nem kívánt. Kissikátor egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as egyéni választókerületéhez tartozik, ahol egyéniben végül Riz Gábor győzött. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!