2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Elmenekült a kérdések elől az Eximbank új vezérigazgató-helyettese

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 19:06, frissítve: csütörtök 19:21

Nem ő az egyetlen fideszes káder, aki mostanában érkezett az állami pénzintézethez. A bankot felügyelő külgazdasági miniszter azt állítja, hogy a vezetők kiválasztásánál nem nézik a politikai hovatartozást.

Az állami tulajdonú Eximbank összességében százmilliárd forint kölcsönt nyújtana olyan kis- és középvállalkozásoknak, amelyek már exportálnak vagy tervezik a megjelenést a külpiacokon. A működéshez szükséges rövid lejáratú hitelt kereskedelmi bankok közvetítik.

A szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírásán jelent meg először a sajtó előtt az Eximbank operációs vezérigazgató-helyettese.

A stabilitás, a kiszámíthatóság egy rendkívül nagy erény a gazdaság működése szempontjából – Dancsó József bankárként kezdte, majd a politikára váltott. 16 éven át volt a Fidesz parlamenti képviselője. 2014-ben az Országházból átült a Magyar Államkincstár elnöki székébe. A külgazdasági minisztérium felügyelete alá tartozó Eximbankhoz februárban idén érkezett.

A kincstártól igazolták a személyzeti igazgatót is. Szabó Krisztián Szilárd is megbízható káder, tavaly a Fidelitas alelnökeként szállt be a sorosozásba.

Dancsó Józsefre hiába vártunk. A közrádióra negyedórát szánt, így a Hír Televízióra nem maradt ideje, a Hír TV-t az Eximbank kommunikációs igazgatója pattintotta le. Nyakas Laura az egyik kormánykedvenc kommunikációs ügynökségtől, a Trinity Kft.-től érkezett. A magáncég Kuna Tibor érdekeltsége, aki Szijjártó Péter külgazdasági miniszter egyik barátja.

Jákli Gergely is, ugye, ügyvezető igazgatói pozícióba került. Nem tudok róla, hogy bármilyen módon pártokhoz köthető lenne, fogalmam sincs, hogy milyen pártszimpátiája van, nem is érdekel, megmondom őszintén, és az sem érdekel, hogy a többieknek, akik kinevezésre kerültek vagy kerülnek a jövőben, milyen pártszimpátiájuk van, mert nekem egy dolog számít, hogy az Eximbank jól működjön. Tehát engem nem érdekel, hogy ki fideszes vagy ki nem a bank vezetői közül, egy a lényeg, a bank jól működjön, a magyar kis- és közepes vállalkozások kapják meg a támogatást – mondta a külügyminiszter.

Az Eximbank olyan kormányközeli nagyvállalkozókat is hitelez, mint Andy Vajna vagy Garancsi István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!