2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Elmarasztalta a Csepeli Hírmondót a Kúria

Hír TV

2018. március 6., kedd 19:27, frissítve: kedd 22:04

Az önkormányzati lap a Kádár-korszakot idéző propagandával népszerűsítette a kormánypárt országgyűlési képviselőjelöltjét, Németh Szilárdot.

A Nemzeti Választási Bizottság először elutasította az Együtt-elnök panaszát, a legfőbb bírói fórum azonban Juhász Péternek adott igazat, kiemelve, hogy az NVB hanyag vizsgálatot végzett az ügyben.

A Kúria szerint ugyanis sérti a választási törvény esélyegyenlőséggel kapcsolatos jogelvét, hogy a Fidesz politikusa az egyik szám minden második oldalán helyt kapott – a többi közt saját recepttel és pozitív hírekkel, míg az ellenzéki jelöltekről alig volt szó, ha igen, akkor is negatív színben tüntették fel őket.

A csepeli propagandakiadványhoz hasonló újság jelent meg a kormánypártok belvárosi jelöltjéről - írja a 444. A City című lapban Hollik István kap kiemelt szerepet. Nemcsak az ország védelmezőjeként ábrázolják, beszámolnak benne a képviselő családi síeléséről is. A lapot a gondosan elrejtett impresszum szerint egy olyan polgári egyesület adja ki, ami az V. kerületi Fidesz-székházzal azonos címre van bejegyezve. Az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesületet a többi közt az állami tulajdonú szerencsejáték Zrt. leányvállalata is támogatta több millió forinttal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!