2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elhatározták, megölik az újszülöttet, ha élve születik

2016. április 29., péntek 20:18, frissítve: péntek 20:18

14 és 12 évet kapott első fokon a csecsemőgyilkos pár. A hajdúszoboszlói fiatalok már a terhesség idején elhatározták, hogy nem hagyják életben a gyereket.

„A bíróság N. Szilvia Vivien elsőrendű vádlottat 14 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, S. Dávid másodrendű vádlottat 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéli” – ismertette a bíró az elsőfokú ítéletet a Debreceni Törvényszéken.

A gyilkosság idején 19 éves vádlottak 2013 májusában ismerkedtek össze. A lány egy évvel később lett terhes, de állapotáról a szüleinek sem beszélt. Párjával eldöntötték, hogy semmiképpen nem tartják meg a gyermeket. Abortuszra nem volt pénzük, ezért mindent elkövettek, ami a csecsemőre ártalmas volt. A nő ivott, dohányzott, a férfi pedig többször hasba verte társát. A nő végül otthon, a fürdőkádban állva szülte meg a csecsemőt, majd agyonverte.

„A szülést megelőző három-négy napban abban is megállapodtak, hogy ha a gyermek mégis élve születik, az elsőrendű vádlott meg fogja fojtani, ezután a másodrendű vádlott az albérleti lakásuk udvarán elássa az elsőrendű vádlott édesapjának garázsából származó ásóval” – fogalmazott Lányi Csaba, az ügy bírája.

A szakértői vélemény szerint a csecsemő a szülést követően bántalmazás nélkül életben maradt volna, de a sérülései miatt már nem lehetett rajta segíteni. Az ügyész súlyosításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!