2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Életfogytiglant kér az ügyész a Teréz körúti robbantóra

Hír TV

2018. június 18., hétfő 12:24, frissítve: hétfő 15:35

Életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész a Teréz körúti robbantóra, a gátlástalan elkövetési mód és az elvetemült magatartás miatt. A férfi édesapja nem hiszi, hogy fia lenne az elkövető, politikai okokat sejt az ügy mögött. Ítélet őszre várható.

Több térfigyelő kamera is rögzítette a Teréz körúti robbantás pillanatait. A pokolgépet akkor robbantotta fel az elkövető, amikor egy rendőrpáros a falmélyedésben lévő, táskába rejtett szerkezethez ért.

A rendőrpáros férfi tagja segítséget kért, a hangfelvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra. A rendőrnő – a többi közt – koponyaalapi törést és nyílt lábszártörést szenvedett. A férfinek pedig a vastagbelébe fúródott egy repesz egy másik a pedig a hátába, amelyet nem lehet eltávolítani. Az elkövetőt hónapokig keresték, végül a terrorelhárítók fogták el.

A P. László Gergely nem volt jelen a perbeszéden. Az ügyész szerint a férfi azért robbantott, hogy megszerezze a rendőrök fegyverét, csakhogy ez nem sikerült, mert a járőrök úgy estek el, hogy nem fért hozzájuk. Bár a térfigyelő kamera felvételein nem azonosítható egyértelműen P. László Gergely, az ügyész szerint a helyszínen talált DNS minták, a vádlott házában talált, a robbantáshoz használható vezetékek, vegyszerek, valamint a számítógépén fellelt, a robbantáshoz szükséges távirányító megrendelése alapján egyértelmű, hogy ő az elkövető.

„Tisztelt Bíróság! Eléggé jó képet kaphattunk a vádlottról: megnyomni egy bomba távirányítóját, behúzódva egy falmélyedésbe, ehhez nem kell olyan nagyon nagy bátorság. Ez egy tipikus orvul elkövetett cselekmény. Szembesülni a következményekkel, lehajolni, odamenni, és közvetlen közelről megnézni, hogy mi történt, ehhez azért már több kell!” – mondta Kovacsics Gábor, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze.

A vádlott apja viszont továbbra is biztos fia ártatlanságában. „Az egész körúti részen nincsen tőle egy ujjlenyomat sem. Én kértem, hogy DNS-t ujjlenyomatot, és tanúkat – ezt a három pilléren álló bizonyítékot engedjék csak használni, mert a DNS, az manipulálható, azt még nagy nehezen a szakértők is kimondták, hogy odatehető. Valakinek a tárgyát megszerzik, és bárhová odatehetik. Én véleményem szerint ez történt, Aztán, hogy ki, milyen érdekből, miért csinálta, az más kérdés. Lehet gondolkodni, hogy abban az időszakban egy héttel a szavazás előtt, kinek és hogyan volt érdeke. Tehát, én úgy gondolom, hogy politikai hátterű az ügy” – mondta.

Az ügyész gátlástalan elkövetési mód, az elvetemült magatartás miatt életfogytig tartó szabadságvesztést kért a P. László Gergelyre. A tárgyalás egy hét múlva folytatódik, ítélet ősszel várható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!