2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Életfogytiglant kapott az idős asszonyt agyonverő férfi

Hír TV

2017. október 31., kedd 15:18, frissítve: kedd 15:55

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztést kapott a Pécsi Ítélőtáblán az a férfi, aki tavaly nyáron megölt egy idős asszonyt Zala megyében. Az ítélet szerint legkorábban 27 év múlva lehet feltételesen szabadlábra helyezni.

A 31 éves vádlottnak nem volt rendszeres jövedelme, ezért élettársa elhagyta. A nő azt mondta, akkor költözik vissza hozzá, ha pénzt szerez. A férfi elhatározta, hogy kirabol egy egyedül élő asszonyt. Bemászott az udvarba, majd felfeszítette az ajtót, ám a zajra felébredt az áldozat. Az asszonyt a támadó egy vascsővel úgy fejbe vágta, hogy perceken belül meghalt. A házból 90 ezer forinttal távozott. Első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék. A vádlott fellebbezésével került a büntetőügy a Pécsi Ítélőtáblára, ahol az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

„Kiemelkedő tárgyi súlyú kétszeresen minősülő emberölésről van szó. Olyan körülmények között követte el, amely, bár ezt nem értékelte az elsőfokú bíróság, de elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények. Tehát, hogy idős sértett házába éjjel behatolva követik el az elkövetők a cselekményeket” – mondta Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A Pécsi Ítélőtábla nem változtatott a döntésen. „Ezek a cselekmények a társadalomban is olyan megbotránkozást váltanak ki, hogy az ilyen cselekményt elkövetőkkel szemben indokolt a törvény szigorával fellépni. Mindezekre figyelemmel az elsőfokú bíróság által alkalmazott határozatlan ideig tartó szabadságvesztés büntetés a legcsekélyebb mértékben sem tekinthető eltúlzottnak” – mondta Tóth Sándor tanácsvezető bíró.

A vádlott legkorábban 2043-ban, 57 éves korában szabadulhat feltételesen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!