2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egyelőre nem tudni, miért lett öngyilkos unokájával a nagymama

Hír TV

2018. május 27., vasárnap 19:14, frissítve: vasárnap 19:42

Sokkolta az édesanyát négyéves kisfia halála. A gyermekkel a nagymama vetette magát vonat elé. A rendőrség emberölés gyanújával nyomoz.

Szombat délután fél három körül a 49 éves nő az unokájával együtt vetette magát tehervonat elé. A nagymama gyakran járt ki a sínekhez a 4 éves kisfiúval, aki szerette nézni a szerelvényeket. A kisfiú édesanyja értetlenül áll a történtek előtt.

A születése óta kerekesszékben élő nő úgy tudta, hogy a kisfia süteményért ment a nagyanyjával: „nem volt előjele semmi se, reggel, mikor fölkelt még magánál volt, szóval tiszta tudattal ment el innen. Reggel háromnegyed 10-kor.”

A rendőrség emberölés gyanújával nyomoz, ismertette Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hort és Csány környékén mindenki hallott a tragédiáról. A Facebook-on az a pletyka terjedt, hogy a gyámhatóság el akarta venni a gyermeket a családtól. Ezt a kisfiú édesanyja és az illetékes hivatal képviselője is cáfolta a Hír TV-nek. Információink szerint a nagymama állami gondozásban nőtt fel, ismerősei szerint rendkívül nehéz élete volt, és úgy érezte, hogy nem értik meg. Hullámzó érzelmű emberként jellemezték, aki sokszor fenyegette a kisfiú óvónőit, miközben kedves is tudott lenni.

 „Van egy ilyen nagyon súlyos pszichiátriai kórkép, amikor a depressziós anya önmagával viszi a gyermekét. Mert, ugye, az egész életet látja reménytelennek. De nem gondolom, hogy itt erről van szó, mert egy ilyen személyiség inkább impulzív indulati cselekményként követi el” – fogalmazott Tornyossy Mária. A klinikai szakpszichológus komoly gondnak tartja, hogy még mindig nagyon nehezen lehet hozzáférni lelki segélyhez, noha arra szerinte minden háziorvos mellett szükség lenne.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!