2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Egy ember újra kellett éleszteni a Szigeten

2015. augusztus 16., vasárnap 19:40, frissítve: vasárnap 19:56

Újra kellett éleszteni egy dolgozót a Sziget fesztiválon szombaton, emellett pedig a szokottnál is több embert kellett ellátni a hőséggel összefüggésben. Az idei fesztivál minden napján hőségriasztás volt érvényben, de a vendégeket ez sem tartotta vissza: idén várhatóan látogatórekord születik. A vendégek által hátrahagyott sátrakat a szervezők a menekülteknek ajánlják fel.

Napszúrás, hőkimerülés, kis folyadékbevitel és keringési problémák – a rekkenő hőségben a mentősöknek számos hasonló esetben kellett ellátást nyújtaniuk. A fesztivál egyik dolgozóját, egy ötven év körüli férfit szombaton újra is kellett éleszteni, valószínűleg szívinfarktust kapott. „Nem tudjuk, hogy volt-e ismert szívbetegsége. Semmi olyan körülmény nem merült föl, amely erre utalt volna. Valószínűleg a nagy meleg és a fáradtság okozhatta ezt az állapotot” – mondta Szeles Géza, az egészségügyi ellátás szervezője.

A fesztivál minden napján hőségriasztás volt érvényben. „Nagyon tetszett a fesztivál, szuper volt. Igaz, meleg volt, nagyon meleg, ez volt az egyetlen hátránya. Ezen kívül minden nagyon jó volt” – mondta egy holland turista.

A vendégeket a nagy hőség sem riasztotta el, a szervezők látogatórekordot várnak. Három nap is telt ház volt, vagyis kilencvenezren buliztak a Hajógyári-szigeten.

A fesztivál után hátrahagyott sátrakat a szervezők idén a hazánkba érkező migránsoknak ajánlják fel. „Mivel tényleg tömeges méreteket ölt a menekültprobléma, és azt látjuk, hogy emberek nem tudják hol álomra hajtani a fejüket, próbálunk azzal segíteni, hogy fölhívtuk a közönség figyelmét, hogy ha nincs szükségük ezekre az eszközökre – akár sátorra, akár egyéb kempingeszközökre –, akkor azt adják le a kempingek recepcióinál” – mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője.

A 23. Sziget fesztivál hétfő hajnalban zárul. Vasárnap este mások mellett az amerikai Limp Bizkit zenekar lép színpadra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!