2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Eddig ingyenes helyeken is fizetni kell a parkolásért

Hír TV

2018. május 30., szerda 16:17, frissítve: szerda 17:46

Drágulni fog a parkolás a főváros több kerületében, máshol pedig este 6 helyett este 8-ig kell fizetni. Az ellenzéki képviselők szerint az így befolyt pénzt a tömegközlekedés fejlesztésére és P+R parkolók építésére kéne fordítani. A közgyűlés végül 25 szavazattal 2 ellenében megszavazta a parkolás drágulását.

A XI. kerületi Szentimre városrészben egyelőre ingyenes a parkolás, de a Fővárosi Közgyűlés egy rendeletmódosítása után a jövőben már itt is kellene fizetni. És nem csak Újbudán hanem Zuglóban is minősítettek át területeket. A Demokratikus Koalíció szerint az így beszedett pénzből többet kéne visszaforgatni a budapesti közlekedésfejlesztésbe.

„Azt gondolom nincs rendben, hogy ezeknek a parkolási bevételeknek egy jó része nem fordítódik vissza a közlekedésfejlesztés tömegközlekedés-fejlesztés, P+R parkoló építésére. Lassan lesznek olyan részei a városnak, ahol a város határáig el fog érni a parkoló zóna” – mondta Gy. Németh Erzsébet, a párt képviselője.

Máshol, például az V. kerületben pedig a korábbinál többet kell majd fizetnie annak aki ott akar parkolni. A Jobbik szerint ennyi pénzt csak úgy lehetne elkérni, ha cserébe több P+R parkoló épülne.

„Folyamatosan bővül a díjfizetéssel érintett területek nagysága, emellett emelünk parkolási díjakat. És mi történik? Idővel áttevődik a probléma egy külső részre, máshova ahol szintén hasonló eszközökhöz nyúlunk. Nem a probléma gyökere az amit kezelünk, ez egy rossz tüneti kezelés amit alkalmazunk” – mondta Tokody Marcell, jobbikos képviselő.

Láng Zsolt II. kerületi és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterek szerint a helyben lakók kérik hogy tovább kelljen fizetni a parkolásért.

„Mert az esti színház, mozi, koncertlátogatásokra jövők... hát ha nincs parkolási díj, akkor azokat a parkolóhelyeket állják el, ahol a munkából hazatérők szeretnének parkolni. Ha van parkolási díj akkor megfontolják és tízből majd hárman tömegközlekedéssel jönnek, vagy bemennek a mélygarázsba és kifizetik ezeket” – mondta Pokorni Zoltán.

A tarifaemelést 25 képviselő szavazatával fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!