2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Duplán drágult a közszolgálati egyetem fejlesztése

2017. szeptember 28., csütörtök 19:45

Az LMP-s Hadházy Ákos szerint szabálytalanul használják fel az uniós forrásokat.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent módosítás alapján a Ludovika Campus átépítését és a park átrendezését előre nem látható okok miatt az eredeti 6 milliárdos árnál 200 millió forinttal többért végezte el a ZÁÉV Építőipari Zrt. Az egyetem Diószeghy Sámuel utcai sporttelepe pedig 25 millió forinttal drágult, a Magyar Építő Zrt. így 6 milliárd 25 millió forintért végezheti el a munkát.

Közben az LMP feljelentést tesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénzköltéseivel kapcsolatban – a párt szerint milliárdokat költenek presztízsberuházásokra és alibi tanulmányokra. Hadházy Ákos társelnök az intézménytől kikért szerződésekre hivatkozva azt mondta: szabálytalanul használják fel az uniós forrásokat. Az ellenzéki politikus hozzátette: a Jó Állam Program számos szerződésével probléma van, köztük azzal is, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik munkatársával kötöttek.

„Kicsit vicces módon, a Nemezi Fejlesztési Minisztériumban vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkárságig vitte, azonban a közszolgálati egyetemen is dolgozott. 2013-ban egy közigazgatási tankönyvet és szakanyagokat kellett megírnia 902 oldalon. Erre a feladatra egy hónapja volt. Ennek a hölgynek egy hónapja volt 902 oldal szakanyagot, hogy megírjon, és mindezért 10 250 000 forintot vehetett fel” – mondta el Hadházy Ákos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!