2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Dénes: Kevesebb orvos megy külföldre, de ez még nem oldja meg a problémákat

Hír TV

2018. február 14., szerda 20:40, frissítve: szerda 21:39

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint valóban kevesebb orvos megy el az országból, mint korábban, de ez még önmagában kevés, nem oldja meg az ellátórendszer problémáit.

Dénes Tamás ugyanakkor cáfolta Rétvári Bence államtitkár állítását, hogy 2010-ben 34 ezer orvos dolgozott az országban, most pedig már 38 ezren vannak. Szerinte jó, ha 25 ezer aktív orvos dolgozik jelenleg.

„Több orvos van 2018-ban Magyarországon, mint volt 2016-ban, ez igaz, csak a probléma ott van, hogy vannak a nagyon fiatalok, akik szeretnének itthon gyógyítani, és vannak a nagyon idős kollégák, aki már nem mennek el, és az a középréteg meg hiányzik, akinek kellene oktatni ezeket a fiatalokat és a munka dandárját elvinni” – mondta a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke a Hír TV-ben.

Az üres háziorvosi körzetekre is „elmúltnyolcévezés” a válasz, benne a vizitdíjjal és kórházbezárásokkal. Ellenzéki politikusok kérdezték meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy az állami támogatás segít-e a praxisok betöltésében. Érdemi választ ezúttal sem kaptak Rétvári Bence államtitkártól. Elmaradott falvaknak 10-12 éve nincs saját háziorvosuk. Van, ahol már feladták a reményt. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!