2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Demeter: Orbán Brüsszelben szavaz, itthon hisztériázik

Hír TV

2017. október 24., kedd 12:05, frissítve: kedd 13:26

Kettős beszédet folytat a kormány a menekültügyben Demeter Márta szerint.

Az LMP-s képviselő a parlamentben napirend előtti felszólalásában az Európai Tanács kinyomtatott záródokumentumait lobogtatva közölte: Orbán Viktor a testületben egytől egyig megszavazta a bevándorlókat érintő kérdéseket, miközben itthon hisztériát folytat a migránsügyben.

A politikus azt is a kormány szemére vetette, hogy míg milliárdos kampánnyal kikéri az emberek véleményét a nem létező Soros-tervről, addig a letelepedési kötvénnyel betelepített ezerötszáz külföldiről nem kérdezte meg a választókat.

Vajon amíg milliárdokból konzultálnak egyébként mindenféle légből kapott dolgokról, addig megkérdezték-e a magyar embereket, hogy önök a magyar emberek feje fölött döntsenek arról, hogy húszezer embert beengednek Magyarországra csak azért, hogy fideszes körök megtömjék a zsebüket? Megkérdezték-e a magyar embereket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy ezt a húszezer embert mindenféle érdemi ellenőrzés nélkül engedték be Magyarországra és a schengeni övezetbe? Megkérdezték-e arról az embereket, hogy akarták-e, hogy kormányközeli offshore cégek száznyolcvanmilliárd forintot kaszáljanak ezen úgy, hogy egy fillér adót nem fizetnek? – tette fel kérdéseit Demeter.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azzal védekezett, hogy Magyarország a világ tíz legbiztonságosabb országa között van, és hogy a letelepedési kötvényekből befolyt pénz a gazdaság fellendítésére kellett. Azzal érvelt, hogy Demeter Márta összesen öt írásbeli kérdést tett fel az ügyben, és mindegyikre kimerítő választ kapott.

Önnek reális és valós képe lehet arról, hogy a letelepedési kötvényt benyújtók négyszeres szűrőn mennek át, amíg a beadványuk ügyében döntés születik. Vizsgálja őket a bevándorlási és menekültügyi hivatal, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és a szakszolgálatok. Ráadásul nem állampolgárságról szól a papír, hanem letelepedési engedélyről, amely bármikor visszavonható – reagált Kontrát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!