2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Csubakkának vagy Leiának öltözve nézték végig

,

2015. december 18., péntek 19:12, frissítve: péntek 20:15

Az év legnagyobb kasszasikerének jósolják a Star Wars legújabb epizódját. Az ébredő Erő már bemutatása első napján több mint 14 millió dollár hasznot hozott néhány európai piacon, az Egyesült Államokban pedig bevételi rekordot döntött. A jogokat megvásárló Walt Disney vezérigazgatója is elégedett a produkció fogadtatásával.

„Október 19-én nyílt meg nemzetközi szinten a jegyelővétel a Star Wars első heti vetítéseire, és körülbelül fél óra, egy órán belül a rendszerünk is összedőlt, ez egyébként egy nemzetközi tendencia volt, mert annyian akartak egy adott pillanatban rögtön jegyet vásárolni a filmre” – mondta el Buda Andrea, a Cinema City marketing- és pr-igazgatója.

Egy nap alatt fogytak el annak idején a jegyek Magyarországon  a Csillagok háborúja legújabb epizódjának premierjére – Az ébredő Erőt csütörtök éjjel mutatták be a mozik. Volt, aki másfél órát állt sorba a  jegyért, csakhogy bejusson az első vetítésre. „Nagy funok vagyunk itt a társasággal, és úgy gondoltuk, hogy meg kell tisztelni azzal ezt a fimet, hogy egyből, amint kijön, megnézzük” – mondta Inotay Zsombor.

A rajongók egy része Csubakkának vagy Leiának öltözve nézte végig a 3 órás filmet. „Nagyon szeretem a Stars Warst, és ezzel is szerettem volna kifejezni, egyébként anyukám ötlete volt, úgyhogy ő csinálta a ruhát” – fogalmazott Nagy Viktória.

Az év legnagyobb mozis kasszasikerének jósolt „Az ébredő Erő” című epizód, már bemutatása első napján 14,1 millió dollár hasznot hozott néhány európai piacon, az Egyesült Államokban pedig bevételi rekordot döntött.

A franchise jogait megvásárló Walt Disney vezérigazgatója, Bob Iger is elégedett a produkció fogadtatásával.

„Megkönnyebbültem, igen, de egyben úgy érzem, megerősítést nyertünk, a készítőket megérdemelten dicsérik a nézők és a kritikusok” – nyilatkozta Bob Iger.

A Csillagok Háborúja következő, sorban a nyolcadik része várhatóan 2017-ben kerül majd a mozikba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!