2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Elzárják az állami pénzcsapot az ellenzéki pártoknál

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 15:06, frissítve: vasárnap 18:25

A Hvg.hu arról ír, hogy a Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

Az intézkedés a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd pártokra vonatkozik. Legnehezebb helyzetben a Jobbik van, a párt addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetésüket. A számvevőszék náluk 330 milliós tiltott támogatást állapított meg. A Jobbik a büntetés kifizetésére összegyűjtött adományokat kampánycélokra fordította. A párt közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy megszorításokkal próbálják átvészelni a helyzetet.

Törlesztettek

Az MSZP befizette a rájuk kirótt 2 milliós bírságot, a párt frakcióvezető-helyettese inkább azt kifogásolja, hogy az Állami Számvevőszék a kormánypártok gazdálkodását miért nem vizsgálja. Többször leveleztem az ÁSZ elnökével, pontosan a bírsággal kapcsolatosan, hogy például a Fidesz-tagokat mikor vizsgálja. Németh Szilárd 0 forintot költött kampányra… Jelzem a Fidesz több mint 100 évre előre ellopta a magyar adófizetőktől a kampányfinanszírozásra való pénzt – reagált Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

Vitatják

Az LMP-nek csaknem 9 millió forintot kell befizetnie. Az indoklás szerint azért, mert a piaci árnál olcsóbban béreltek irodát. A párt ezt azóta is vitatja. „Hiába vártuk az Állami Számvevőszéktől azt a pontos részletezést, pontos elemzést, amelyben megindokolták volna, hogy egyébként miért mondják azt, hogy a piaci árnál olcsóbban béreltük ezt az irodát, ezt mind a mai napig nem kaptuk meg. Ugyanakkor nincs jelenleg semmiféle jogi lehetőségünk, nincs fellebbezésnek lehetősége. Ezt a pénzt, tetszik, nem tetszik, le fogják vonni a számlánkról” – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!