2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Csalás a Liga Szakszervezeteknél?

,

2015. augusztus 11., kedd 18:00, frissítve: kedd 18:56

Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Liga Szakszervezeteknél, az érdekvédelmi alelnök feljelentése nyomán – tudta meg a Magyar Hírlap.

Az ügyészséggel és a miniszterelnökséggel is megvizsgáltatná a VDSZSZ Szolidaritás a korábbi elnök pénzköltéseit. A szervezet jelenlegi alelnöke szerint a korábbi vezető, Gaskó István nem tud elszámolni az uniós forrásokkal.

„Sok a színlelt munkaszerződés, és kerültek el emberek a projektból közös megegyezést színlelve, hogy másokat megjutalmazva kerüljenek a helyükre, akik érdemi munkát nem végeznek, de a projektből adódó juttatást fölveszik. Ez nem hagyhatjuk szó nélkül, ezért tettük a bejelentést” – jelentette ki Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke.

Gaskó István visszautasította a vádakat. Szerinte a feljelentők is részt vettek a döntésekben. „Bárány Balázs és a Halasi Zoltán a VDSZSZ és a VDSZSZ Szolidaritás elnökségi tagjai voltak, illetve felügyelőbizottsági elnöke, minden döntést tudtak, és részt vettek benne. Egy mocskolódó kampány folyik. Nem tudom, hogy mire akarják vinni, de azt remélem, hogy a vizsgálatok minél hamarabb elindulnak, minél hamarabb lezáródnak, és azt fogják igazolni, amit mondok, hogy semmilyen visszaélés nem volt sem a VDSZSZ-nél, sem a Liga Szakszervezeteknél” – így Gaskó István, a Liga elnöke.

Az eljárással az Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyaroszági Regionáis Igazgatóságát bízták meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!