2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Célpont: egy török hátterű cég emberei állhatnak a reptéri lopások mögött

Hír TV

2018. február 18., vasárnap 15:27, frissítve: vasárnap 16:01

Ismét tetten értek egy csomagdézsmáló tolvajt – közölte a rendőrség. A Ryanair pénteki londoni járatán történt az eset. Így négy rendőrségi nyomozásban összesen hét emberrel szemben indult eljárás a csomagfosztogatások miatt – tudta meg Célpont című műsorunk a repülőtéri rendőrségtől. Információink szerint ebben az ügyben gyanúsítottak egy török hátterű reptéri cég emberei. A lopások miatt további előállítások is várhatók. A kapitányság vasárnap közölte, péntek hajnalban egy londoni járatnál tetten értek egy 44 éves vasadi férfit, aki háromszor nyúlt bele egy bőröndbe. Házkutatást tartottak nála, és korábbi bűncselekményekből származó devizát, műszaki cikkeket, értéktárgyakat, valamint a repülőgépről való italokat találtak a nyomozók.

A Ryanair járatait Budapesten a török tulajdonú Celebi szolgálja ki. A Célpont összesítette, és kiderült, eddig a nyilvánosságra került lopások egy kivételével olyan légitársaságok utasaival történtek, amelyek repülőgépeit a török tulajdonú földi kiszolgáló készíti fel a repülésre. Babos Tímea bőröndjét a Qatar Airways gépében fosztották ki, de érintett a lopásokban a Lufthansa-csoport több légitársasága és a Ryanair is. Egy esetben a brit FlyBe utasát lopták meg, a társaságot a brit Menzies Aviation szolgálja ki.

Mindennek azért van jelentősége, mert belső információink szerint nem egyedi esetekről van szó, hanem jól szervezett bűnbandák fosztogatják az utasok csomagjait Ferihegyen, ezek működését pedig a földi kiszolgáló cégek, vagy a rakodást végző alvállalkozók feladata megfékezni.

Bár a repülőtéren működő cégek igyekeznek bagatellizálni a fosztogatásokat, de szakértők úgy látják, a jól szervezett elkövetői csoportok veszélyesek a repülés biztonságára – hiszen nemcsak lopni tudnak egy bőröndből, hanem idegen tárgyakat is elhelyezhetnek benne.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!