2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Célegyenesbe fordult a közterületi plakátháború

Hír TV

2018. április 2., hétfő 08:10, frissítve: hétfő 09:34

A politikai reklámokat eddig soha nem látott mértékben rongálták meg, vagy változtatták meg annak tartalmát.

Nincs köze a választási kampányhoz azoknak a plakátoknak, amelyen más bőrszínű emberek tömege mellé csak egy „Stop” feliratot tettek – állapította meg nagyszombati ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje a múlt héten a testülethez fordult, és tiltott kampányfinanszírozás vádjával panaszt tett a kormány ellen, hiába. Most bejelentette: nem hagyják annyiban az ügyet.

„Fölkerültek az új kormányzati plakátok, amelyek értelmezhetetlen, hömpölygő embertömegről szólnak. Ezek is azt mutatják, hogy a gyűlöletkeltésben nincs megállás. Az LMP két konkrét intézkedést tett ezekben az ügyekben. Egyik, hogy Szél Bernadett az NVB-hez fordult az ügyben, ezt a testület elutasította. Úgy gondoljuk, a kormány közpénzből a Fidesznek kampányol, ami illegális, és maga az üzenet sem méltó egy magyar választási kampányhoz. Az NVB ezt elutasította, így a Kúriához fordulunk” – nyilatkozta Ungár Péter, a párt elnökségi tagja.

A választás finisében közben a legváltozatosabb módon próbálják a kormányzati és az ellenzéki plakátokat módosítani. A Jobbik szerint már nem az üzenteken, hanem a mozgósításon van a hangsúly.

„A kormány mindenféle riogatókampányt folytat, és próbálja megtéveszteni az embereket – hiszen ha arról beszélünk, hogy meg kell állítani a migránsáradatot, akkor föl kell tenni a kérdést, mégis hogy a csudába engedett be 2300 migránst titokban az Orbán-kormány. Ezekre a plakátkampányokra április 8-án csattanós választ fognak adni az emberek, amikor mind Orbán Viktorra, mind pedig Orbán Viktor migránsaira nemet fognak mondani. A következő egy hét legfontosabb feladata nem a koordináció, hanem a mozgósítás. Az, hogy minél több ember menjen el szavazni, és ha egy 70 százalékos részvételt el tudunk érni, akkor nem lesz senki és semmi, aki és ami megmenthetné a Fidesz a bukástól” – emelte ki Jakap Péter Jobbik-szóvivő.

Közben a Momentum Mozgalom bejelentette: segíteni akar a Fidesznek, hogy helyes információk szerepeljenek a plakátjaikon, ezért a párt útjára indította újabb országos átmatricázó akcióját.

„Az Orbán Viktor arcképével ellátott plakátok, amiket a Fidesz helyez ki és a Fidesz fizet, valójában a kormány arculatát jelenítik meg. Ezért mi két fronton is támadtuk a Fideszt a plakát miatt: egyrészt jogi úton, és ma a Kúria úgy döntött, hogy valóban jogsértő a plakát, másrészt aktivistáink segítségével át is matricázzuk, ugyanis azt gondoljuk, a Fidesz számára nem Magyarország volt az első, sokkal inkább a stadionépítés és a gyűlöletkeltés” – mondta a Hír TV-nek Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője.

A párt a többi kormányzati plakátot is leszedetné, emiatt a választási bizottsághoz fordulnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!