2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Bulinegyed: beláthatatlan következményei lehetnek a referendumnak

Hír TV

2018. január 4., csütörtök 14:05, frissítve: csütörtök 14:20

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége alelnöke szerint konszenzusos megoldás kellene a kérdésben, hiszen a kerületi ingatlanpiacnak jót tett a szórakozónegyed.

„Rövid távon biztosan csökkenést hozna a budapesti turizmusnak, ha megszavaznák a bulinegyedben található szórakozóhelyek nyitva tartásának korlátozását, a hosszabb távú következmények pedig megjósolhatatlanok. Annyi biztos, a válság után sok ideig a romkocsmaturizmus vitte az ágazatot a fővárosban, és most is igen jelentős szerepe van” – vázolta a Hír TV megkeresésére Flesch Tamás. Szerinte a bulinegyedként ismert városrész nemcsak a fiatalabb korosztályt vonzza, az idősebb rétegek is szívesen látogatják.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke kijelentette: nem kétséges az erzsébetvárosi referendum kimenetele, a lakók meg fogják szavazni, hogy a szórakozóhelyeknek legkésőbb éjfélkor kötelezően be kelljen zárniuk. Bár az ügyben már hónapok óta forrnak az indulatok a kerületben, a szakember arra emlékeztetett: a lakók elfelejtették, hogy pont a bulinegyed kialakulása miatt emelkedett csaknem duplájára az ingatlanok értéke a környéken, éppen ezért kellene konszenzusos megoldást keresni a problémára.

Hozzátette, nem tudni, melyik vendéglátóipari egységek fognak tudni talpon maradni, „az biztos, hogy a régebb óta nyitva tartó helyek veszíteni fognak az intézkedéssel”.

Februárban referendum

Egyetért-e azzal, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete a Károly körút, Király utca, Erzsébet körút, Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 0.00 és 6.00 óra között nem tarthatnak nyitva – így hangzik a helyi népszavazásra kiírt kérdés. Az erzsébetvárosiak február 18-án döntenek a bulinegyedről, ha a szavazáson az igenek lesznek többségben, akkor a nagykörúton belüli kocsmáknak és szórakozóhelyeknek be kell zárniuk éjfélkor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!