2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Már biztos, hogy népszavazás lesz a bulinegyedről

Hír TV

2018. január 4., csütörtök 07:25, frissítve: csütörtök 08:47

Senki sem támadta meg a kedd délutáni határidőig a választási bizottság határozatát, így biztossá vált, hogy az erzsébetvárosiak február 18-án döntenek a bulinegyedről – írja a Magyra Nemzet.

A lapnak a kerület fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt azt mondta: minden választópolgárnak levelet küld, hogy vegyen részt a kerületi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló referendumon. Ha a szavazáson az igenek lesznek többségben, akkor a Nagykörúton belül található kocsmáknak és szórakozóhelyeknek be kell zárniuk éjfélkor.

Az ügyben hónapok óta forrnak az indulatok Belső-Erzsébetvárosban a lakók, a bulinegyedben található szórakozóhelyek tulajdonosai, üzemeltetői és az önkormányzat, illetve a pártok között. A civilek közül a legaktívabbak, az Élhető Erzsébetváros nevű Facebook-csoport tagjai már a nyáron szerveztek tüntetést a bulizók által okozott zaj, szennyezés, a hajnalig nyitva tartó helyek környékén, de a lakóházak közvetlen közelében, lépcsőházaiban is megjelent bűnözés, prostitúció miatt. Felvonulást szerveztek a vendéglátósok és a lakásaikat a bulinegyedben kiadók is, akik különösen a tavasztól őszig terjedő időszakban jelentős bevételre tesznek szert, akárcsak az állam: 2016-ban 6 milliárd forint adót szedett be innen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!