2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Megvan a Teréz körúti robbantó

,

2016. október 19., szerda 22:18, frissítve: csütörtök 10:26

A férfit sajtóhírek alapján Zala megyében, a Hévíz melletti Karmacson fogták el.

Az Origo úgy tudja, hogy egy volt független polgármester fia az elkövető, akinek DNS-minta vezetett a nyomára. A feltételezett támadón a Terrorelhárítási Központ ütött rajta, akik később, a szomszédos Keszthelyen, a strand melletti sétányon tüzetesen átvizsgáltak egy piros autót is a robbantással kapcsolatban. Úgy tudni, a gyanúsítottat késő este Budapestre szállították – a Hír TV információi szerint a Terrorelhárítási Központ által elfogott férfival 21 óra 15 perc körül hajtott fel az M7-es autópályára a TEK szállítójárműve.

A Hír TV kérdésére ugyanakkor hivatalosan még mindig nem erősítették meg és nem is cáfolták a rajtaütésről szóló információt.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője még ma reggel sem adott tájékoztatást az elfogásról, de annyit elmondott, hogy napközben sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

Tudósítóink élő bejelentkezései a körúti robbantó elfogásával kapcsolatban:


Könnyebb volt elbújni

Könnyebb volt elrejtőznie a Teréz körúti robbantónak egy kevésbé frekventált helyen, mint Budapest. Ez is lehet az oka, hogy vidéken csaptak le a terrorelhárítás emberei a férfira a Hír TV-nek nyilatkozó bűnügyi szakértő szerint. „Abból a kevés információból, amit a rendőrség az elmúlt hetekben a közvélemény rendelkezésére bocsátott, lehetett látni, hogy a belvárost elhagyta, és a kamerák, ha jól emlékszem a Népligetig tudták követni az elkövetőt. Az, hogy nem budapesti illetőségű a férfi, akit vélhetően a robbantással összefüggésben fogtak el, azt is mutatja, hogy nem túl jól tájékozódott, vagy nem teljesen tudott mindenhol tájékozódni. De könnyebb is volt elrejtőznie” – mondta Jármy Tibor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!