2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Elfoghatták a körúti robbantót

2016. október 19., szerda 18:59, frissítve: szombat 15:43

DNS-minta is bizonyítja, hogy a Teréz körúti robbantót kerítették kézre - a Blikk információi szerint. Bár a Hír TV kérdésére hivatalosan még nem erősítették meg és nem is cáfolták a sajtóban megjelent információt, az M1 híradó a Terror-elhárítási Központra hivatkozva azt jelentette be, hogy Hévízen elfogták a támadással gyanúsított férfit, egy feltételezett segítőjét pedig Keszthelyen, az ő autóját átvizsgálják.

A 24.hu korábban azt írta: délelőtt TEK-es konvojt láttak az M1-M7-es autópálya kivezető szakaszán. Úgy tudják a férfira a terror-elhárítók csaptak le. A szeptember végi robbantásban egy járőrpáros sebesült meg súlyosan.

Korrekt szakmai teljesítményt nyújtottak a hatóságok, ha valóban a Teréz körúti robbantót fogták el. Ezt a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke mondta Magyarország Élőben című műsorunkban. Molnár Zsolt szerint az elvárható szintet hozta a magyar bűn-üldözés, mert teljes erőbedobással üldözték az elkövetőt.

„Azok alapján, hogy a robbantásos merényletekben eddig nem sok sikert hozott a nyomozás, ennek alapján természetesen lehetne szakmai sikernek nevezni. Azért azonban tegyük hozzá, hogy a teljes magyar bűnüldözés, nemzetközi jogsegéllyel üldöz egy elkövetőt hosszú hetek óta. Én azt gondolom, hogy középen van az igazság, ez egy elvárható, és az elvárható szintet hozó teljesítmény, ha ez valóban az elkövető, akkor ez egy korrekt szakmai teljesítmény, de hát tulajdonképpen a bűnüldöző szerveknek ez a dolguk” – jelentette ki a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a Hír TV-ben.

Könnyebb volt elbújni

Könnyebb volt elrejtőznie a Teréz körúti robbantónak egy kevésbé frekventált helyen, mint Budapest. Ez is lehet az oka, hogy vidéken csaptak le a terrorelhárítás emberei a férfira a Hír TV-nek nyilatkozó bűnügyi szakértő szerint.

„Abból a kevés információból, amit rendőrség az elmúlt hetekben a közvélemény rendelkezésére bocsátott, lehetett látni, hogy a belvárost elhagyta, és a kamerák ha jól emlékszem a Népligetig tudták követni az elkövetőt. Az, hogy nem budapesti illetőségű a férfi, aki a vélhetően a robbantással összefüggésben fogtak el, azt is mutatja, hogy nem túl jól tájékozódott, vagy nem teljesen tudott mindenhol tájékozódni. De könnyebb is volt elrejtőznie” – mondta Jármy Tibor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!