2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Botka: Ki ostobaságból, ki érdekből segítette Orbánt

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 16:20

Tizennyolc év után semmilyen tisztséget nem vállal az MSZP-ben Botka László. A párt októberben lemondott miniszterelnök-jelöltje, Szeged polgármestere a város önkormányzati lapjának adott interjújában kifejtette, hogy nincs jó véleménye az ellenzéki pártokról. Bejelentette: nem lesz többé az MSZP Csongrád megyei elnöke sem, a tisztséget Szabó Sándor országgyűlési képviselő veszi át, aki régebben kabinetfőnöke volt.

A politikus tavaly teljes ellenzéki összefogást javasolt – a Jobbik nélkül – most pedig ismét kijelentette: csak egységesen, közös indulással lehet a Fideszt legyőzni. „Akkor az ellenzéki pártok vezetői önzésből, árulásból, butaságból elutasították. Nekik nem a választóik érdeke, hanem a saját túlélésük volt a fontos.”

A polgármester keményen odaszólt a budapesti központú ellenzéknek, szerinte „amíg nem értik meg Budapesten, hogy miért nyert a Fidesz zsinórban harmadszor, semmi se fog változni. Amíg nem értik meg, hogy nem a választókat kell szidni a vereség után, hanem meg kell őket érteni, és legfőképp dolgozni kellene értük, minden marad a régiben. Nem elég azt mondani, hogy holnaptól nem Orbán Viktor a miniszterelnök, mert ettől még nem fog veszíteni.”

Botka László azt is kijelentette, Orbán lényegében egypártrendszert épített, és ehhez aktívan hozzájárultak az ellenzék vezetői, „ki ostobaságból, ki érdekből.” Továbbá szerinte a választás előtt minden ellenzéki pártvezető látta, hogy nem lehet nyerni, ellenben a kétharmadot még meg lehet akadályozni. „Ők mégse ezt tették. Ezért a felelősségük óriási, a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig” – húzta alá az MSZP-s polgármester, majd pedig elmondta, ezen túl csak a helyi ügyekre koncentrál. Ugyanis szerinte ezeket kell megoldani, politikai hovatartozástól függetlenül.

„Márki-Zay Péterrel a jövőben még szorosabbra szeretnénk fűzni a közöttünk lévő szövetséget, mert csak ezen az alapon lehet lépésről lépésre újraszervezni a demokratikus Magyarországot” – fogalmazott Botka.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!