2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bojkott: „Orbán már a kérdésben is hazudik”

2016. július 6., szerda 18:18, frissítve: szerda 18:18

Az Együtt megkezdte a népszavazási kampányát – jelentette be a párt elnöke.

Szigetvári Viktor közölte: bojkottálják a kormány által indított aláírásgyűjtést és a köztársasági elnök által október 2-ra kiírt kvótaellenes népszavazást. Az ellenzéki politikus álláspontja szerint szükség van egy egységes európai menekültpolitikára, amelynek része a kvóta is.

Az Együtt vezetője azt is mondta: négy-öt év múlva egy másik Európai Unió lesz a világon, Orbán Viktor pedig azt akarja, hogy Magyarország a perifériára kerüljön és elszegényedjen.

„Azt gondoljuk, hogy egy alkotmányellenesen kiírt népszavazás ez, amelyet azért bojkottálunk, mert Orbán Viktor már a kérdésben is hazudik. És ha a miniszterelnök a kérdésben hazudik, akkor hazug módon fogja felhasználni a válaszokat. Aki hazudik a kérdésben, az nem érdemel választ. Ezért mi távol maradunk a szavazástól, de a kampányban aktívan kampányolunk, mert szerintünk együttműködésben kell a menekültválságot kezelni, és azt a gazdasági válságot is Európában, amely elszegényíti a középosztályt, és nem engedi, hogy egyről a kettőre jussanak az emberek” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!