2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Bejegyzett cég állhatta Semjén vadászatát

Hír TV

2018. június 12., kedd 08:57, frissítve: kedd 16:32

A 24.hu birtokába jutott dokumentum szerint a miniszterelnök-helyettes barátja nem magánszemélyként állta a skandináv luxusvadászatokat, hanem az egyik Luxemburgban bejegyzett vállalkozása fizette azt.

A miniszterelnök-helyettesnek az állítólagosan ajándékba kapott svédországi vadászatát egyébként fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában, és adóznia is kellett volna utána. A mentelmi bizottság élén álló pártársa azonban elutasította a Transparency International ezzel kapcsolatos kifogását, mert az szerinte az nem tényállításon, hanem sajtóértesüléseken alapul. Pedig Semjén Zsolt maga is elismerte, hogy a vadászatokat az állami megrendeléseket kapó Farkas József nevű üzletember fizette.

A 24.hu most újabb ellentmondásokra mutatott rá. Az ő dokumentumaik szerint létezik a mentelmi bizottság tegnap kézhez vett elutasító döntésében foglalt állítást cáfoló más állítás arra nézve, hogy valójában ki is fizette a vadászatoknak az ellenértékét, ez azonban pusztán csak arra alkalmas, hogy rámutassunk arra, hogy valóban lett volna adókötelezettsége, adó megfizetésére vonatkozó kötelezettsége, amit Semjén Zsolt elmulasztott, legalábbis a vagyonnyilatkozatában erről nem adott számot - reagált Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!