2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Be is lehet kapcsolódni a középkori életbe Székesfehérváron

2015. augusztus 16., vasárnap 12:32, frissítve: vasárnap 13:02

Könyves Kálmán életét és a középkori Magyarország mindennapjait elevenítették meg Székesfehérváron a Koronázási Ünnepi Játékokon. A rendezvény célja az volt, hogy a látogatókkal megismertessék a koronázóváros történelmi múltjának jelentőségét.

Boszorkányt vallottak a Szabad Színház társulatának tagjai. Augusztus 15-e és 17-e között Székesfehérvár belvárosában lépten-nyomon a középkori életet idéző jeleneteket láthatnak a látogatók, melyekbe be is lehet kapcsolódni.

A középkori piacon meg lehetett ismerni és ki is lehetett próbálni kézműves mesterségeket.

A Koronázási Ünnepi Játékok szervezőinek célja, hogy tudatosítsák a helyiekben és a látogatókban is Székesfehérvár történelmi múltjának jelentőségét. „Azt szeretnénk, ha ezek a történelmi emlékek beleivódnának a fiatalokba és azokba is, akik már egy kicsit távolabb állnak a történelemtanulástól. Úgy gondolom, hogy most egy folyamatos történelemórának lehetünk részesei” – mondta Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvény legnagyobb látványosságai az óriásbábok, amelyek naponta többször történelmi anekdotákat mesélnek, és gólyalábas zenés kísérettel vonulnak végig a belvároson. A következő napokban könnyűzenei koncertekkel, a koronázási szertartásjáték előadásával és néptáncfesztivállal is várják a látogatókat Székesfehérváron.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!