2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Bangóné: Több százmilliárd hiányzik az egészségügyből

Hír TV

2017. november 8., szerda 13:45, frissítve: szerda 14:07

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő szerint a kormány intézkedései a forráshiányt nem orvosolják, és nem hozzák vissza a szakembereket a rendszerbe.

A kormány több egészségügyi átcsoportosításról is rendelkezett a kedden megjelent Magyar Közlönyben. Ezek szerint a kórházak és a szakrendelők majdnem 4 milliárd forintot kapnak, amit a gyógyító-megelőző ellátásoktól vesznek el. Egy másik határozat szerint 30 millió forintot adnak a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak, az Egészséges Budapest program előkészítéséhez kapcsolódó feladatok végrehajtására pedig majdnem 216 millió forintot csoportosítanak át.

„Ezek mind csak tüneti kezelések. Látszik, hogy a kormány nem akar úgymond konkrétan beavatkozni, az egészségügynek a problémáját megoldani. Mindig ha botrány történik, akkor csepegtetnek egy picike forrást, de folyamatosan több százmilliárd forintos hiányról beszélünk az egészségügyben, folyamatosan arról beszélünk, hogy hány ezer orvos hiányzik a rendszerből, hány ezer ápoló, és konkrétan a kormány csak ilyen tüneti kezeléseket végez” – nyilatkozta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!