2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Baltával sújtott le egykori élettársa új párjára

Hír TV

2017. december 12., kedd 21:34, frissítve: kedd 22:42

Féltékenységből elkövetett gyilkosságot kezdett tárgyalni a Pécsi Törvényszék. Az elsőrendű vádlott a volt élettársának új párját verte agyon egy kisbaltával.

Az első- és a másodrendű vádlott régi ismerősök voltak. Amikor a férfi börtönbe került, a nő a sértett élettársa lett. Szabadulása után a férfi szerette volna kapcsolatukat helyreállítani, ezért követte a nőt a házáig. Ott verekedett össze a sértettel, aki egyszer nyakon szúrta. Erre a vádlott egy baltával többször fejbe vágta. Az élettárs egy héttel később a kórházban meghalt.

„Idegsebészeti Klinika idegsebészeti intenzív osztályára került, ahol a szakszerű és szükséges orvosi ellátás ellenére a bántalmazás során szerzett sérülései következtében 2016. szeptember 24. napján elhunyt” – ismertette a tárgyalóban Orosz Péter ügyész.

A Baranya Megyei Főügyészség a nőt csak bűnpártolással vádolja, a vádlott szerint viszont ő is részt vett a gyilkosságban.

„Fogta, és odaadta nekem a kis fejszét. Azt mondta, itt a fejsze. Én nem is láttam egyébként rendesen, hogy fejsze, én csak azt hittem, hogy egy nyél, de ha látom, hogy egy fejsze, megmondom az igazat, akkor is muszáj lett volna megütnöm, és megütöttem a homlokán, nem a szeme környékén, két alkalommal” – ismerte el O. Zoltán.

A vádlottak a gyilkosság után négy hónapig bujkáltak. A nő szerint erre a férfi kényszerítette, ő azonban azt mondta, félve a következményektől önként ment vele.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!