2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Balog könnyelmű volt, mégsem szoktak le még az elmúltnyolcévezésről

2017. május 8., hétfő 17:19, frissítve: hétfő 17:42

Vége az elmúltnyolcévezésnek, az emberi erőforrások minisztere lezárta a múltat, legalábbis papíron. Balog Zoltán múlt csütörtökön mondta azt egy sajtótájékoztatón, hogy leszoktak az elmúltnyolcévezésről, mert az már régen volt. Ezzel szemben hétfőn a parlamentben a miniszterelnök és az egyházügyi államtitkár is visszamutogatott a szocilista kormányok idejére.

Balog Zoltán egy múlt csütörtöki sajtótájékoztatón szólta el magát, mikor a kormány családbarát politikájáról beszélt. „Ha arra gondol, és ez nem hátramutogatás, most már amúgy is leszoktunk, ez az elmúltnyolcévezés volt ugye régen…” – fogalmazott.

A kommunikációs államtitkár múlt héten még egyetértett. „Természetesen ha megtámadnak minket bizonyos kérdésekben, akkor mi mindig védekezni is fogunk a támadásokkal szemben. De elsődlegesen sohasem azzal kell foglalkozni, hogy a politikai ellenfelek mit csináltak vagy mit csinálnak” – mondta Tuzson Bence.

Még egy hét sem telt a humánminiszter szavai óta, és a kormánypárti politikusok újra szocialista kormányzást idézték meg.

A sort a KDNP-s államtitkár nyitotta a parlamentben. „Annak idején a balliberálisok eltörölték az otthonteremtést, belehajszolták devizahitelekbe az embereket, és most is ezt tennék. Eltörölték annak idején – és a jövőben is ezt tennék – a családi adókedvezményt, milliárdokat vettek el annak idején a családoktól, most is. Eltörölnék a gyed extrát, ahogy Gurmai Zita nyilatkozta a ˜»Ha kormányra kerül az MSZP, megszüntetik a gyed extrát?« kérdésre. Gurmai Zita szocialista képviselő válasza az volt: persze” – fogalmazott Soltész Miklós nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A miniszterelnök sem maradt ki a hét évvel ezelőtt véget ért időszak felemlegetéséből. „Amikor 2010-ben ismét a sorompóba léptünk, akkor kötöttünk egy megállapodást a nyugdíjasokkal, azt vállaltuk, hogy a nyugdíjak reálértékét meg fogjuk őrizni. Ez akkor bátor mondatnak tűnt, mert a megelőző években a bennünket megelőző kormányok folyamatosan elvették a nyugdíjasoktól a nyugdíjukat, folyamatosan elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat, és a vásárlóértékét sem őrizték meg” – emelte ki Orbán Viktor.

A Gyurcsány-kormány volt államtitkára azt mondta: a Fidesz a saját elmúlt nyolc évétől akar megszabadulni. „Több millió embernél elmaradt a nyugdíjemelés, ehelyett másra költik a pénzt. Az egészségügy összeomlott, és látjuk, hogy Balog miniszter úr mit művel az oktatás területén. Éppen ezért az ő elmúltnyolcévezésekor – ha szeretne megszabadulni ettől – feltételezem, hogy a Fidesz éveiről beszél, de ettől, tisztelettel jelzem, megszabadulni nem tud, hiszen nekik ezzel 2018-ban el kell számolniuk” – jelentette ki Varju László alelnök.

Bár 2010-ben a Fidesz egyik legfőbb választási ígérete volt a szocialista kormányzat elszámoltatása, ennek komolyabb eredménye azóta sincs.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!