2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Balog: A pedagógusok munkaterhének csökkentését nem támogatjuk

2016. április 9., szombat 12:47, frissítve: szombat 12:48

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tart április 15-én a PDSZ. Erről döntött a szervezet országos választmánya. A munkabeszüntetéssel a közoktatás helyzete miatt tiltakoznak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt is közölte, hogy támogatják az április 20-ára meghirdetett egész napos munkabeszüntetést.

Az emberi erőforrások minisztere az ATV Szabad szemmel című műsorában azt mondta: a pedagógus sztrájk-bizottság 25 pontjából már 20-ban megegyeztek. Balog Zoltán azonban hozzátette: vannak olyan követelések, amelyeket nem tudnak támogatni, ilyen például a pedagógusok munkaterhének csökkentése.

„Az óraszámcsökkentésbe azért nem tudunk belemenni, mert egyébként az OECD-nek és más nemzetközi felméréseknek az összehasonlításában az derül ki, hogy a magyar pedagógusoknak az óraterhelése az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, ennél lejjebb nem fogunk tudni menni, tehát a mögé, ami ebben az ügyben eredmény volt, tehát hogy valóban több munkáért több bért fogunk adni, a mögé nem szeretnénk visszamenni, 2010 mögé, a többi ügyről természetesen lehet tovább tárgyalni” – közölte Balog Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!