2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Balázs Péter: Összezár a kemény mag

2017. március 9., csütörtök 19:45, frissítve: csütörtök 20:10

Elfordult legfőbb szövetségesétől, a lengyel kormánytól Orbán Viktor Brüsszelben – értékelte a csütörtöki uniós csúcson történteket Magyarország élőben című műsorunkban Balázs Péter volt külügyminiszter.

A brüsszeli tanácskozáson ugyanis a varsói kormány ellenjelöltet állított a volt lengyel kormányfő, Donald Tusk ellen az Európai Tanács élére, de ebben Budapest sem támogatta. Balázs Péter szerint egy másik fontos kérdésben rosszul taktikázik a magyar miniszterelnök: úgy véli, ha a „mag-Európa” összezár, Magyarország is elszigetelődik.

„A visegrádi négyek durcásan egy sarokba húzódnak, és a nagy többséggel szemben próbálnak célt érni. Ahhoz elegen vannak, hogy fölhívják magukra a figyelmet, de ahhoz nincsenek elegen, hogy átbillentsenek egy többséget. Ahhoz a többséget ki kell alakítani maguk körül. Arra számítok, hogy lezajlik a francia választás, közben még a holland is, utána a német választás, és összezár az EU. Addig a brexit is beindul, és ebben az esetben a két forgatókönyv egyike, hogy vagy kevesebben vagy kevesebb témában, de mindenképpen összezár a kemény mag, és Magyarország érdeke az lenne, hogy az élcsapathoz próbáljon minél közelebb kerülni” – mondta Balázs Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!