2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az ORÖ lakásirodáiban razziázott a NAV

,

2017. október 3., kedd 13:04, frissítve: kedd 16:13

Házkutatásokat tartottak az adónyomozók az Országos Roma Önkormányzat volt megyei irodáiban, amelyek többségében a képviselők lakásán működtek.

A RomNet úgy tudja, a nyomozók egyszerre szálltak ki a 34 szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodába, ahonnan iratokat foglaltak le, a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként.

Az adóhatóság azután kezdett vizsgálódni, hogy a portál tavaly a birtokukba került bizonyítékok alapján megírta, hogy a szervezet azoknak a képviselőknek és családtagjaiknak, akik Farkas Flóriánt támogatták, és segítették Hegedüs István elmozdítását az elnöki székből, havi négyszázötvenezer forintot adott irodafenntartásra, kétszázezer forintot pedig mentori fizetés címén utalt nekik.

„ORÖ-s iratokat kerestek… hát ORÖ-s iratokat az én házamban mit keresnek? Őszintén. Én mondtam, hogy azt az Országos Roma Önkormányzatnál lehet keresni, meg a nyomozóhatóságoknál, amit lefoglaltak. […] A nyomozóhatóság nem tudja, hogy történt-e kifizetés vagy nem, mert a hivatalvezető által leadott papírok alapján jártak el. Tehát szerződésem volt irodaműködtetésre, csak én nem használtam föl. Visszamondtam” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Hír TV-nek Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!