2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Az ellenzék szerint túlzottan központosított a negyedik Orbán-kormány

Hír TV

2018. május 11., péntek 10:09, frissítve: péntek 11:52

Jelenleg is folyik az Országgyűlés mai ülése, amelyen az új kormányzati struktúráról vitáznak majd szavaznak. 10 tárcával vág neki a következő négy évnek Orbán Viktor. Újdonság az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amit az eddigi oktatási államtitkár, Palkovics László irányít majd. 

 
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

A Földművelésügyi Minisztérium Agrárminisztériumként folytatja, a nemzetgazdasági tárca pedig pénzügyminisztériummá karcsúsodik. Új kormányszerv lesz a Miniszterelnöki Kormányiroda, amelyet közvetlenül Orbán Viktor irányít.

Az ellenzéki képviselők főként a kormányzati struktúrát és a túlzott központosítást kifogasolják. Több képviselő felszólalt, amiért a gigaminisztériumot, az Emberi Erőforrások Minisztériumát nem bontották szét. A szocialista Hiller István szerint politikai szempontok érvényesülnek, nem pedig racionális szakmai szempontok.

 
Hiller István szocialista képviselő felszólal a minisztériumainak felsorolásáról szóló összevont vitában.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

Az ellenzéki politikusok többsége külön oktatási, kulturális és egészségügyi minisztériumot látna, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felállításának tervét viszont üdvözölték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!