2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az ellenzék a kormány vereségéről beszél

2016. április 11., hétfő 20:54, frissítve: hétfő 21:37

A zárva tartás eltörlését célzó referendumot kezdeményező MSZP a saját győzelmeként értékelte a kormány döntését. A többi ellenzéki párttal együtt azt is hangoztatták, hogy a kormány vereséget szenvedett az ügyben.

„Az emberek győztek, a Fidesz kapitulált. A Fidesz meghátrált” – fogalmazott Tóbiás József. A vasárnapi boltzár elleni népszavazást kezdeményező szocialisták saját sikerüknek tartják a törvény visszavonását. „Győzött a társadalmi akarat és győzött a Magyar Szocialista Párt. Másfél éves kitartó küzdelem kellett ahhoz, amelyben nagyon sokan nem hittek az elején, hogy van értelme. De mi pontosan hittük, hogy a társadalmi akarat a mögött áll, hogy nem lehet az emberek feje fölött döntéseket hozni” – tette hozzá az MSZP elnök-frakcióvezetője.

A Jobbik szerint eleve kudarcra ítélt vállalkozás a magyar emberek akaratával szembemenni. „Aki csak izomból és erőből tud és hajlandó politizálni, az előbb vagy utóbb sokkal nagyobb erővel, a magyar néppel, a magyar emberekkel és a közakarattal találja magát szemben” – vélekedett Apáti István, a Jobbik alelnöke.

Az LMP arra hívta fel a figyelmet, hogy gazdaságilag is komoly károkat okozott a zárva tartás. „Elmondják a roppant eredményeket. Elmondják, hogy hogyan növekedett a kiskereskedelmi forgalom. De nem beszélnek arról, mert nem tudnak beszélni, hogy hogyan növekedett volna, hogyha nem lett volna a vasárnapi boltzár” – jegyezte meg Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő.

A Demokratikus Koalíció is eleve elhibázottnak tartotta a boltzárat, szerintük munkahelyek szűntek meg, és jelentős adóbevétel-kiesést is elszenvedett a költségvetés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!