2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

„Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség”

2016. augusztus 5., péntek 19:20, frissítve: péntek 20:21

A nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a Voldemort-ügy hanganyagait az LMP. Más ellenzéki pártok viszont a nyomozati iratok teljes nyilvánosságát követelik és azt furcsállják, hogy a hatóságok még meg sem hallgatták a korrupciós ügyben Mengyi Rolandot.

„Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség, amit el lehet követni” – a Voldemort-ügy nyomán ismertté vált tiszaújvárosi étterem előtt szólította fel lemondásra a térség szocialista képviselője a Fidesz borsodi képviselőjét.

„A lehallgatási jegyzőkönyvek elég egyértelműek. Én azt gondolom, hogy egy normálisan működő jogállamban ennek a következményei is egyértelműek. Nincs mese, Mengyi Rolandnak le kellene mondania, le kell mondania” – jelentette ki Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik gyanúsnak tartja, hogy a fideszes politikust még meg sem hallgatták a hatóságok, pedig neve többször is szerepel a jegyzőkönyvekben.

„Én azt hiszem, hogy ezt a kérdést egyértelműen tisztázni kellene, főleg úgy, hogy egyébként nemcsak Mengyi Rolandról van szó, hanem itt gyakorlatilag a fél kormányt felsorolták érintettként ezek a trükkös borsodiak, akik ezekre a pénzekre ráugrottak. Tehát itt számos államtitkárnak meg miniszternek a neve elhangzott” – hangsúlyozta Szávay István országgyűlési képviselő.

Hasonló állásponton van az LMP is. Hadházy Ákos szerint kizárt, hogy a Miniszterelnökségen nem tudtak az ügyről.

„Nem történhet máshogy, mint hogy tudtak erről. Csepreghy Nándor a parlamentben többször elmondta, amikor kérdeztünk ilyen kínos történetekről, többször elmondta azt, hogy megtörténhet az, hogy ahol pénz folyik ki, ott pénzt el is lopnak. Ezt beismerik” – így Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Az LMP azt szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság megvizsgálná az uniós pénzek kifizetési rendszerét. Szél Bernadett emellett a testület ülésén azokat a hanganyagokat is meghallgatná, amelyek a fideszes képviselő érintettségére utalnak.

Az Együtt viszont teljes nyilvánosságot követel. „Felszólítjuk Pintér Sándor minisztert, hogy hozza nyilvánosságra az összes lehallgatási jegyzőkönyvet. Mutassa meg, hogy ne csak sajtóhírekből, oknyomozó cikkekből tudjuk meg, hogy mely fideszes politikusokat, mely fideszes állami vezetőket érint a korrupció, hanem mondják el, mutassák meg a jegyzőkönyveket” – így Szigetvári Viktor.

Ráharapott az ügyészség oroszlánja a Párbeszéd Magyarországért korrupciós kapszulájára. Erőss Gábor azoknak a politikusoknak a nevét tette hengerbe, akik szerintük az elmúlt években korrupcióba keveredtek.

„A mostani ügy, a Mengyi Roland-botrány valójában nem Mengyi Roland botránya, hanem az egész Fidesz-rezsimé, az egész Orbán-rezsimé és külön Lázár Jánosé. Azé a Lázár Jánosé, aki az európai uniós források elosztásáért felelős miniszter” – fogalmazott Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja.

Erőss Gábor hozzátette: a most nyilvánosságra került korrupciógyanús ügyben nemcsak a politikai, de a büntetőjogi felelősség is a kancelláriaminiszteré.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!