2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Autót is felgyújtottak, rendőrkocsikat is szétvertek a huligánok

2015. szeptember 5., szombat 07:40, frissítve: szombat 19:43

Összesen 38-an sebesültek meg, és 51 embert állítottak elő pénteken, amikor a szurkolók összecsaptak a rendőrökkel Budapesten, a magyar–román labdarúgó Eb-selejtező előtt, alatt és után. A sérültek között 23 rendőr is van – közülük hatot kórházban ápolnak. A huligánok felgyújtottak egy autót is, 21 rendőrautót pedig megrongáltak. A zavargást nem sokkal éjfél után számolták fel a rendőrök.

Már délután petárdáztak, hanggránátokat dobáltak az ultrák, miközben tömött sorban vonultak a Deák tér közelében, a Károly körúton a Groupama Stadion felé. Ekkor azonban még békésen vonultak a rendőrsorfal mellett. A körutat fél pályán elfoglalták, emiatt kisebb torlasz alakult ki.

A rendőrök hívtak mentőt az egyik szurkolóhoz, aki a menetben rosszul lett. A stadionnál már feszült volt a hangulat.

Az indulatok akkor szabadultak el, amikor a rendőrök kiemeltek egy rendbontót a tömegből. A szurkolók ekkor kezdték el dobálni a rendőröket sörösüvegekkel, szemetesekkel, amitől egy rendőr megsérült.  Az egyenruhások lovasrendőröket is bevetettek, később egy vízágyút is hívtak, de akkor arra még nem volt szükség. A Könyves Kálmán körút egyik sávját lezárták, a forgalom leállt.

A szurkolók második rohamot is indítottak a rendőrök ellen a mérkőzés szünetében, amikor vissza akarták terelni őket a Könyves Kálmán útról a Planetárium előtti térre, mert ott elállták a forgalmat. A rendőrök ekkor ismét könnygázt vetettek be, majd a vízágyúval is oszlattak. Több embert előállítottak. A szurkolók azonban folyamatosan támadták a rendőröket szemetesekkel, KRESZ-táblákkal dobálták őket. Egy autót felgyújtottak, azt a tűzoltók oltották el.


„Többek között könnygázt, kötelékben szolgálati állatokat, kutyákat, lovakat, valamint vízágyút is alkalmaztak. A rendőrség intézkedése során jelenlegi adataink szerint 51 főt állítottak elő, többségében garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt, ezen kívül 20 főt vettek bűnügyi őrizetbe, 22 főt pedig szabálysértési őrizetbe. Ezen kívül tizenöten sérültek, kollégáim közül sajnos 23 főre nőtt már a sebesültek száma, többeket kórházban ápolnak. A szurkolók pedig 21 szolgálati járművet és 1 vízágyút rongáltak meg” – mondta Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

A zavargást nem sokkal éjfél után számolták fel a rendőrök.

A Hír TV-t is megfenyegették
Könnygázt is bevetettek a rendőrök a futballszurkolók ellen a Groupama Arénánál. A drukkerek nem szeretik a sajtó munkatársait, a Hír TV stábját is megfenyegették, hogy tönkreteszik a felszerelésüket, ha nem teszik el a kamerát. Többeket előállítottak. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!