2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Augusztus végén kiderülhet, mi lesz az autóhitelekkel

,

2015. augusztus 3., hétfő 14:50, frissítve: hétfő 15:04

A kabinet várhatóan az augusztus végi kormányülésen tárgyalja majd az autó-devizahitelekkel kapcsolatos kérdéseket, köztük a forintosítást – válaszolta újságírói kérdésre a nemzetgazdasági miniszter az új fővárosi központi kórházról szóló aláírás-gyűjtési ív aláírását követően.

Varga Mihály kifejtette, hogy az autó- és a személyi hitelek nem érintik közvetlenül egy lakás fenntartását, mégis közel 30 ezer olyan autóhiteles van, akinek jelzáloghitele is van. Hozzátette: kétféle javaslatuk van a forintosításhoz. Az érintett szerződések száma meghaladja a 200 ezret, a hitelállomány pedig közel 300 milliárd forint.

„Az előterjesztés elkészült, a kollégáim az elmúlt hetekben már ugye több alkalommal nyilatkoztak is erről, a kormány még nem tárgyalta, várhatóan az augusztus végi kormányülésen fogja tárgyalni. A kiindulópontunk az, hogy bár az autóhitelek és személyi hitelek általában nem érintik közvetlenül egy lakás fenntartását, mégis több mint harmincezer olyan autó- és személyi hiteles van, akinek van mellette jelzáloghitele. Egy autóhitel nagyon könnyen bajba tud sodorni egy olyan jelzáloghitelest, akinek a feje fölül elmehet a lakás. Ebből a szempontból fontosnak érzem, hogy a kérdéssel foglalkozzon a kormány. A gazdasági tárca az előterjesztést elkészítette, két változatban javasoljuk a kormánynak majd megfontolni a forinthitelesítést ezen a területen is. Nagyon bízom benne, hogy ez augusztus végéig meg fog történni” – közölte Varga Mihály.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!