2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Átadták a nyár fővárosának kulcsát, elindult a szezon

2015. május 23., szombat 17:50

Esős idővel indult a szezon a Balatonnál. Siófokon a nyár fővárosa kulcsának átadásával hagyományosan pünkösdkor ünneplik az első turisták érkezését.

Száz évvel ezelőtti hangulattal köszöntötték a turisztikai szezon kezdetét Siófokon. A nyár fővárosának kulcsát ezúttal a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke adta át a város polgármesterének.

A balatoni önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek sokkal aktívabbak, mint az ország más területén, csak a keretek és a lehetőségek hiányoznak az ötletek megvalósításához – mondta Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. „Várjuk azt, hogy legyen balatoni kormányprogram a Balaton tekintetében, alapvetően nem elsődlegesen pénzt kérünk, hanem lehetőséget. Azt szeretném, ha szimbolikusan a kormány a koncepció és a stratégia mellett elfogadna egy konkrét, hús-vér Balaton-programot.”

Siófok a legtöbb vendéget vonzó tóparti település, tavaly közel egymillió vendégéjszakát regisztráltak. Az önkormányzat a part menti sáv parkolóinak ingyenessé tételét tervezi, hogy még több turistát csábítson a városba. „Nagyon bízom abban, hogy legalább a viszonylag rövid időre, egy-két napra érkező vendégeknek jelentős részét el tudjuk majd – rossz szóval élve – szippantani a tőlünk nyugatabbra lévő balatoni településektől. Nagyon-nagyon sok vendég volt az elmúlt években, főleg magyarok, aki kikerülte Siófokot amiatt, mert irgalmatlan magas parkolási díjakat kellett fizetni” – mondta Lengyel Róbert polgármester.

A város emellett a korábbinál több fesztivállal és programmal tervez. „A bor és kenyér ünnepe augusztus második felében, lehet, hogy előtte lesz egy kisebb borfesztivál, szintén a Fő tér környékén. A Balaton-parton, a Beach Club helyén szintén számos programmal várjuk szeretettel majd a turistákat, és természetesen a szabadtéri színpad is nyitva lesz, ahol további kulturális eseményekkel várjuk a kedves vendégeket” – mondta Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet elnöke.

Siófokon az esős idő ellenére is koncertekkel, szórakoztató műsorokkal, gasztronómiai élményekkel várják a látogatókat a pünkösdi hosszú hétvégén.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!