2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Alig választották meg Rogánt, már eladta az ingatlant

2016. április 15., péntek 22:03, frissítve: szombat 09:18

Rogán Antal polgármesterré választása után már három héttel 65 százalékos áron adott el egy Szerb utcai ingatlant az általa vezetett önkormányzat Pintér Sándor belügyminiszter volt üzletfelének, aki később más ingatlanokat is megszerzett Budapest belvárosában.

Az erről tanúskodó iratok a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi per során kerültek nyilvánosságra – írja az Átlátszó. A miniszterelnök jelenlegi kabinetfőnöke által korábban vezetett V. kerület ingatlaneladásainak listáját tartalmazó CD ugyan megsemmisült a rendőrségen, ám most papíralapon mégis hozzáférhetővé vált. Juhász Péter Együtt-alelnök szerint az önkormányzatot több tízmilliárdos kár is érhette az áron alul kijátszott ingatlanokkal.

„Rogán Antal, amikor három hete volt még csak polgármester – tehát 2006-ról beszélünk – a harmadik héten már adott el ingatlant a belvárosiak vagyonából, méghozzá 65 százalék kedvezménnyel egy, a belügyminiszter üzlettársához köthető cégnek. Ez a cég a későbbiek folyamán számos ingatlant vásárolt még a kerületben. De hát már ez látszik, hogy valószínűleg azért nem akarták, hogy ez az adatsor a birtokomba kerüljön, mert úgy tűnik, hogy itt még számtalan olyan ügy fog előkerülni, ami alátámasztja, hogy a belvárosi ingatlangazdálkodás a helyben élők, a kerületiek érdekével szemben történt” – mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!