2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Adományokból épült mobilházakban helyeznék el a rászorulókat

Hír TV

2018. április 14., szombat 15:01

Adományokból próbálja rászorulók lakhatását biztosítani az Utcáról Lakásba Egyesület - az összegyűjtött 10 millió forintból most két mobilházat húznak fel. Hogy ki költözhet be, az pályázaton dől el - a civil szervezet abban is megpróbál segíteni nekik, hogy ne csak használatba vegyék, meg is tudják tartani új otthonukat.

Nagy erőkkel folyik a munka az egyik soroksári telken. 10 millió forintnyi adományból két mobilház kap majd itt helyet, amelyekre pályázni lehet. „Itt Soroksáron illetve a környező területekben működő, szociális és környező kerületekben működő, szociális szervezeteken keresztül juttattuk el a célcsoporthoz a pályázatot , nemcsak nélkülöző embereke, de a szociális intézmények ügyfelei is tudnak pályázni a lakrészekre” – mondta Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársa.

A jelentkezők közül az egyesület munkatársai választják ki azokat, akik beköltözhetnek a mobilházba. A lakásokba költözés azonban csak a kezdete a munkának - véli a szervezet másik munkatársa. Sipos Zoltán azt mondja, arra is felkészültek, hogy a leendő lakókat segítsék abban, hogy meg is tudják tartani otthonaikat.

„Az nagyon fontos szempont, hogy a szociális munka fontos szempont, hogy a szociális szempont nélkülözhetetlen ehhez programhoz. Azt gondolom, hogy Magyarországon nincsen lakáspolitika és fontos azt megmutatnunk hogy szükség van szociális bérlakásokra , úgy gondolom ezek a dolgok működnek, tehát van kút a lakásszegénységre” – így Sipos.

Lipkovics József 2015 -ben lett hajléktalan - az egyesület segítségével nemcsak szociális bérlakáshoz jutott, de munkatárs is lett.

„Adományozni, segíteni jó dolog, és ugyan jó minimális pénzen. olyan értelemben, hogy kapom a pénzemet mintha normális helyen dolgoznék, mintha az építőiparba keresnék, de azért megvan a munkám becsülve, amennyire megbecsülik, és hál Istennek meg is vannak elégedve velem és énnekem is jól esik azaz látni, hogy akik beköltöznek, kulturált helyre kerüljenek” – hangsúlyozta Lipkovics József.

A szervezet évek óta azon dolgozik, hogy egyre több hátrányos helyzetű ember juthasson szociális bérlakáshoz. Idén 6 rászoruló család jut a segítségükkel önkormányzati bérlakáshoz. Az egyesület abban bízik, hogy a mobilház programot is folytatni tudják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!