2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

A propaganda arca matricázott a Hír TV-nél

2017. május 2., kedd 16:39, frissítve: szerda 10:31

A kormánypropaganda egyik arca, Fekete Kristóf Tibor is részt vett a Hír TV székházának összematricázásában.

Ez abból a felvételből derül ki, amelyet biztonsági kameránk rögzített az akcióról.

Fekete Kristóf Tibor is részt vett a Hír TV székházának összematricázásában

A fiatalember legutóbb március 15-én tűnt fel azon a tüntetésen, amelyet Juhász Péter szervezett Orbán Viktor beszéde idejére. Egy „Soros fizet, Juhász fütyül” feliratú táblát tartott, és a 444 újságírói ismerték fel a Fidelitas-aktivistát, akit a közpénzen készült, „Növekszik a gazdaság” feliratú kormányplakáton láthatott a nagyközönség.

Ezt később egy videón ő maga is elismerte, mi több, büszke is volt rá, és a Facebook-adatlapján azt is büszkén vállalja, hogy Juhász Péter ellen tüntetett.

Kerestük a Fidelitast, hogy erősítsék meg: Fekete Kristóf Tibor is a matricázók között volt-e. A telefonban azt mondták, jelenleg nincs olyan illetékes az irodában, aki nyilatkozna nekünk, úgyhogy kérdéseinket ímélben várják.

Fekete Kristóf Tibor a kormányreklámon

Fekete egyébként a Corvinus Informatikus Diákkör elnöke is egyben, itt látható a márciusi tüntetésen:

Fekete Kristóf Tibor a Juhász Péter elleni tüntetésen

Fekete korábban Csizmadia László mellett is feltűnt, amikor a CÖF Brüsszelben tüntetett.

A másik matricázó is az óbudai Fidelitas tagja, róla a szervezet Facebook-oldalán van fent több fotó is.

A rongálók egyébként az Index székházát, valamint a Képviselői Irodaházban a Jobbik politikusainak irodáit is „meglátogatták”. Az akcióról videót készítettek, amelyet információink szerint fizetett hirdetésként tettek közzé a Fidelitas Facebook-oldalán.

Nem tudjuk, a történtek miatt indul-e eljárás a két matricázó ellen, de nem ez lenne az első alkalom, hogy egy fidelitasos a törvény előtt felel: ismert, tavaly pénzhamisítás miatt emeltek vádat V. Áron ellen, aki 2015-ben a Keleti pályaudvaron bukott le, amikor egy pénzváltóban akart beváltani egy hamis százeuróst. A Fidelitas korábbi elnöke el akart menekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták, ruházatának átvizsgálásakor pedig újabb hamis bankók kerültek elő. Később budai, Logodi utcai lakóhelyén 297 darab, vélhetően hamis száz-, valamint öt darab húszeurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy rejtélyes moldovai férfitól.

Mindenesetre ha a matricázók a törvény elé kerülnek, a kormánypárt védelmére vélhetően nem számíthatnak. Legalábbis V. Áron esetében a Fidesz nyomatékosan közölte, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárták egyebek között tagdíjelmaradás miatt, és cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak. Később több, a sajtóban megjelent cikkből kiderült, ez nem teljesen fedte a valóságot. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-ei számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként mutatta be. Hogy ez miként volt lehetséges, arra a Fidesz az Origo hírportálnak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott. És ezek szerint Gulyás Gergelyt, illetve a kormánypártok ifjúsági szervezeteit is megtévesztette.

A Fidelitas cikkünk megjelenése után helyreigazítási kérelmet küldött, amely szerint V. Áron sosem volt elnöke a szervezetnek.

A Corvinus Informatikus Diákkör is korrekciót kért. A szervezet tegnap kinevezett elnöke egyebek mellett közölte: Fekete Kristóf Tibor tegnap óta semmilyen vezető tisztséget nem tölt be a diákkörben, a CID pedig mint egyetemi diákszervezet mindenféle formában elhatárolódott és elhatárolódik a politikai véleménynyilvánítástól. Az új elnök, Fekete Zsombor külön kiemelte: cikkünk CID-del kapcsolatos utalása alatt szereplő, tüntetésen készült fotón nem a diákszervezet tagjai szerepelnek.

(Fotók: Facebook)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!