2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„A mezei utak is jobbak”

Hír TV

2018. április 30., hétfő 17:49, frissítve: hétfő 21:57

Újabb tízmilliárdokat fordít az állam az úthálózat felújítására. Az első negyedév munkáira kiírt közbeszerzési eljárásokon a napokban hirdettek győztest. A pénzből jut valamennyi az M1-es autópályára is. A 3-as főúton kátyú kátyút követ Miskolc és a szlovák határ között.

Építkezés miatt kellett visszavenni a tempóból az M1-es autópályán - nem messze Budapesttől. Másutt viszont úthibák kényszerítik lassításra az autósokat. A Hír TV fogyasztóvédelmi magazinja, a Panaszkönyv is bemutatta a közelmúltban, hogy a sztráda tele van kátyúval.

Az autópályák használata nincs ingyen, a legolcsóbb matrica közel 3000 ezer forintba kerül, az éves díj pedig meghaladja a 40 ezer forintot.

2020-ig a közép-dunántúli és a közép-magyarországi régióban 13 milliárd forintot költenek útfelújításra. Jut belőle az M1-es autópályára, de az érintett szakaszok többsége mellékút.

Ez a kátyú már Kelet-Magyarországon nehezíti a közlekedést. A felvételeket Heves megyében készítettük - Kömlő és Tarnaszentmiklós között. A 3-as főúton, Miskolc és a szlovák határ között egymást érik az araszoló kamionok és a kátyúk. Az út egy hosszabb szakaszon gyakorlatilag járhatatlan.

2021-re, 2022-re a 3-as főút érintett szakaszát kiváltja az M30-as autópálya, amely Miskolcot elkerülve vezet majd el a határra, onnan pedig Kassára. Az úthálózatot karban tartó Magyar Közút Zrt. a tervek szerint 400 milliárd forintot költ 2020-ig útfelújításra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!