2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A legújabb követelményeknek is megfelel az új irányítótorony

2015. augusztus 14., péntek 19:30

Hamarosan elkészül a pápai bázisrepülőtér új légi irányítótornya. A fejlesztésnek köszönhetően már most nagyobb lett a légi biztonság, ugyanis az informatikai rendszer cseréje már megtörtént. Az új torony magasabb lesz a réginél és körpanorámás lesz, így a legújabb követelményeknek is megfelel majd.

Az új irányítótorony legfelső szintjét építik a pápai repülőtéren, amelyet milliárdokból korszerűsítenek. „Korszerű követelményeknek kell megfelelnie, egy időben kell biztosítania az összeköttetést, a rádiókapcsolatot a levegőben lévő repülőgépekkel, és ugyanebben az időben folyamatosan körkörös kilátást kell biztosítani a repülőtér körzetében, a repülőeszközöknek. Rendkívül fontos dolog ez, mert a korábbi tornyunk ezt csak korlátozottan volt képes biztosítani” – mondta Gangler László, a Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.

A pápai katonai repülőteret 2005-ben nyitották újra, forgalma azóta megtízszereződött. 2009 óta a NATO nehéz teherszállító gépeinek központja, a repülőteret esetenként polgári célokra is használják. „Kilenc fő teljes terhelés esetében, a repülőtér teljes terhelése esetében ki tudja szolgálni a jövőbeni légi forgalmat. Nem a jelenre terveztük ezt a bizonyos létesítményt, hanem a jövőnek” – mondta Bódai Miklós százados.

Az új irányítótornyot a tervek szerint év végén helyezik üzembe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!