2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

„A kormány folytatja elődjei rablóprivatizációját”

2015. november 26., csütörtök 18:30, frissítve: csütörtök 19:29

167 millió forintot ajánlott egy ismeretlen nevű külföldi állampolgár egy jogilag rendezetlen, 88 hektáros termőföldért a mai győri földárverésen, pedig Orbán Viktor 2010-ben azt ígérte, hogy ilyen majd nem fordulhat elő – mondta az LMP szakpolitikusa.

Sallai R. Benedek szerint a kormány titkolózik a földprivatizáció nyerteseivel kapcsolatban, egyetlen nyilvános internetes felületen sem elérhető a kilétük. Az ellenzéki országgyűlési képviselő furcsállja, hogy az árveréseken csak a tárcsaszámot mondják be, a licitáló nevét nem. Az ellenzéki politikus úgy véli: a kormány folytatja elődei rablóprivatizációját, és a magyar polgárok megtévesztésével igyekszik elkótyavetyélni a közvagyont.

„Nagyon-nagyon aggódunk, hiszen látunk olyan földeket, amelyeken akár 36 éves földbérleti jog van még, és tagállambeli állampolgárok licitálnak rá, és meg is vásárolnak szintén százmilliós tétel fölötti földeket. Az állam azt szeretné, hogy most éppen nagy személyiségi jogvédő lett, hogy védje a vásárlóknak a személyiségi jogait, és ezért ne kelljen kiadni azt, hogy ezt a közös tulajdont ki vásárolja meg” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!