2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A jobboldal szerint Botka homokba dugja a fejét

2015. augusztus 31., hétfő 15:25, frissítve: hétfő 15:41

Szegeden nincs migrációs gond, egyetlenegy határsértő sem akar letelepedni a városban – mondta a város polgármestere a közgyűlésben. A jobboldali ellenzék szerint Botka László homokba dugja a fejét és nem vesz tudomást azokról a menekültekről, akik ezrével vonulnak végig a város külterületein.

Botka László: Szeretném megkérdezni főjegyző urat, hogy az elmúlt fél évben hány migráns jelezte, hogy Szeged városában akar letelepedni?
Jegyző: Nincs ilyen…
B. L.: Nincs ilyen

Botka Lászlót azért nem zavarják a határsértők, mert nem ott lakik, ahol a migránsok rendre felbukkannak Szegeden – olvasta a polgármester fejére a Jobbik önkormányzati képviselője a Szegedi Közgyűlésben. „Egyedül ön az, aki homokba dugja a fejét, nem foglalkozik ezzel az üggyel. Gyakorlatilag itt, amit Szeged városnak tennie kéne, az további támogatások megadása a polgárőrségnek, újra vissza kellene hozni a városőrséget, meg kellene őrizni az itt élők nyugalmát, és a városnak is ebben kéne részt vennie, nem a menekültek borotválásában, etetésében és vízzel itatásában” – mondta Tóth Péter önkormányzati képviselő.

A Fidesz–KDNP egyik képviselője szakértőkre hivatkozott, akik szerint a következő másfél évben hárommillióan kelhetnek útra Afrikában és a Közel-Keleten. „A baloldal egyes politikusai szerint mindenkit be kellene fogadni, aki illegálisan hazánk területére lép. Botka László szerint nincs probléma, a bevándorlók csak átvonulnak Magyarországon. Szeged polgármesterét nem zavarja, hogy nyugatról már egyes csoportok visszatoloncolását is megkezdték. Késelés, lázadások, fertőző betegségek, terrorista gyanús személyek, magánházakba behatoló migránsok, letaposott termések és szeméthegyek szegélyezik a bevándorlás, az új népvándorlás útját” – sorolta Haág Zalán.

A polgármester azt hangoztatta, hogy a közrend és a közbiztonság fenntartása nem az önkormányzat, hanem a rendőrség feladata. „A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.-t többször felkértük, hogy a migránsok útvonalában további konténereket helyezzen el, a köztisztaságban ennyit tudunk tenni. És ami a legfontosabb, szeretném újfent kifejezni Szeged város nevében köszönetemet annak a több száz szegedi civilnek, akik állami feladatot látnak el, ugyanis a tűző napon az állami szervek helyett vizet visznek és információt adnak a migránsoknak. Ezzel jelentős mértékben hozzájárulnak és hozzájárultak ahhoz, hogy a migránsok semmiféle komolyabb közbiztonságot és a szegediek mindennapjait veszélyeztető tevékenységet nem végeztek” – közölte Botka László.

A hétvégén közel 8800 határsértőt fogtak el, többeket Szeged belterületén kaptak el a rendőrök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!