2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

A jobbikos szavazók fele összefogásra vágyik

Hír TV

2017. november 8., szerda 16:10, frissítve: szerda 16:25

Már a Jobbik szavazóinak fele is összefogásra vágyik – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Az ellenzéki párt támogatóinak csaknem 50 százaléka szívesen venné, ha a Jobbik együttműködne a baloldallal a 2018-as választáson, még Gyurcsány Ferenc sem kizáró ok. Az ellenzéki pártok azonban, úgy tűnik, nem foglalkoznak a felmérésekkel.

Míg a baloldali szavazók harmada, addig a Jobbik támogatóinak fele összellenzéki összefogást szeretne a 2018-as választásra. A jobbikosok 38 százaléka még Gyurcsány Ferencnek is helyet adna az együttműködésben – derül a Republikon Intézet 24.hunak készített közvélemény-kutatásából. Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök is ismét arról beszélt egy interjújában, hogy a kormányt csak a Jobbikkal összefogva lehet leváltani.

„Közös kormányzásról, mint ahogy választási együttműködésről, szó sem lehet” – így reagált az egyik baloldali kis párt, a Párbeszéd elnökségi tagja az összellenzéki összefogásra. Az MSZP közleményben üzent: soha nem működnek együtt a Jobbikkal.

De a Jobbik sem kér a baloldalból. „Egy korábbi felmérés azt mutatta ki éppen, hogy a jobbikos szavazók azok, akik legnagyobb arányban utasítják el a balliberálisokkal való összefogás lehetőségét, ehhez tartjuk magunkat. A politikánk világos: nem szeretnénk összefogni a balliberális erőkkel, nem is fogunk, a 2018-as választáson önállóan állítunk jelölteket, és önállóan méretjük meg magunkat” – szögezte le Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az LMP továbbra sem működne együtt egy parlamenti párttal sem. „Az elmúlt huszonhét év politikai erőivel nincs ilyen együttműködésünk, de a Lehet Más a Politika együttműködéskész párt, jól mutatja ezt az, hogy Új Kezdet nevű új formációval közösen dolgozunk. Közösen dolgoztunk ki választási programot is” – fogalmazott Ikotity István, a párt országgyűlési képviselője.

Kedden két MSZP-s politikus is arról beszélt a sajtónak, hogy pártja megállapodott a DK-val az egyéni választókörzetek felosztásáról. A DK szóvivője azonban azt mondta: megállapodás nincs, tárgyalások zajlanak, amelyen az Együtt és a Párbeszéd is részt vesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!