2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 18:00

Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 08:27, frissítve: csütörtök 17:13

Fél évvel a választás előtt a lakosság 44 százaléka úgy érzi, jó irányban mennek a dolgok az országban – derül ki a Medián október utolsó harmadában készült felméréséből.

A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben egy hónap alatt 4 százalékpontot nőtt, és 2011 januárja óta először éri el a 40 százalékot.

Hann Endre

„Most annyira, hogy is mondjam csak, nem tűnik izgalmasnak a meccs, egy kicsit közvéleménykutató szempontból sem biztos, hogy nagyon izgalmas esz, legfeljebb majd az, hogy hány párt jut be a parlamentbe, a mostani tudás szerint, a mérés szerint, bejutna a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP” – fogalmazott Hann Endre, a Medián igazgatója.

A Republikon is haszonló adatokat közölt. A Fidesz-KDNP-t a pártválasztók körében 54 százalékra mérték – ez május óta 9 százalékpontos növekedést jelent. A kisebbik kormánypárt ifjúsági tagozatának elnöke szerint nemcsak a Soros-kampány miatt nőtt támogatottságuk.

„Nyilván hála az ország teljesítő képességének és a ország megvédésének köszönhető, hiszen az Orbán kormány volt az egyetlen aki kiált és benyújtotta az alaptörvény módosítást, felhúzta a kerítést, Brüsszelben szélmalom harcot folytat a különböző javaslatok ellen. Az emberek biztonsága a legfontosabb és ezt az emberek értékelik” – mondta Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.

Az ellenzékben egyik intézetnél sem mértek jelentős erősödést. Az MSZP Botka László távozása után kezdődött zuhanása megállt, de a legerősebb ellenzéki párt már egyértelműen a Jobbik. Az LMP a bejutási küszöb felett stagnál, de társelnökük szerint a közvélemény-kutatások nem mindig festenek reális képet.

„Nagyon sok ember nem azt mondja, hogy bizonytalan, hanem nem mond semmit. Ezek a közvéleménykutatási elrendezések mindig a nagy és váratlan események előtt szoktak így kinézni, így néztek ki a Brexit előtt és így néztek ki az amerikai elnökválasztás előtt én azt gondolom azzal együtt, hogy nagyon sok emberrel találkozom és az emberek többsége változást akar” – reagált Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

 

„Ma egész egyszerűen kizárt, hogy 60 százalékot kapjon a Fidesz a KDNP-vel szövetségben” nyilatkozta Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke.

Bár az Együtt választmányi elnöke sem hiszi el a kutatások eredményeit, de szerinte az adatok azt bizonyítják, össze kell fognia az ellenzéknek.

„Az Együtt maximálisan nyitott erre az együttműködésre az együtt próbál ennek a motorja lenni, én ma úgy látom, hogy a DK-val, MSZP-vel reálisan november végéig meg lesz a megállapodás. Az ajtónk az utolsó pillanatig nyitva áll, és az LMP és Momentum, nem érint az idők szavát, ha nem hallgat arra, hogy kell együttműködés és mindenhol állít 106 képviselőt, az legalább 30 ellenzéki képviselőt megfoszt a győzelemtől” – tette hozzá a választmányi elnök.

Szigetvári Viktor ezért is üzenhetett a Momentumnak, mert a párt elnöke, Fekete-Győr András épp abban az a budapesti választókerületben jelentette be indulását, ahol az Együtt elnöke, Juhász Péter is megmérettetné magát.

 

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!