2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

A Jobbik szerint a Fidesz Toroczkait használja fel

Hír TV

2018. május 25., péntek 13:06, frissítve: péntek 13:52

Toroczkai Lászlót használja a Fidesz a jobbik bomlasztására – jelentette ki Jakab Péter a Hír TV Reggeli Járat című műsorában. A Jobbik szóvivője világossá tette, hogy a párt minden képviselőjének el kell fogadnia Sneider Tamás elnöki kinevezését, ahogyan a Jobbik volt alelnökének is. A Jobbik etikai bizottsága 2 hónapon belül dönt Toroczkai László etikai eljárásának ügyében. Jakab Péter szerint, ha kizárják Toroczkait a pártból, a frakcióból egyedül Dúró Dóra követheti őt.

„Az etikai szabályzat szerint 60 napon belül az etikai bizottságnak meg kell hoznia a határozatát ebben az ügyben és minden más ügyben, ami elé kerül. Én azért őszintén bízom benne, hogy nem fogják 60 napig elhúzni ezt a procedúrát, hiszen leginkább az szolgálja a Jobbik érdekét, hogyha a lehető leggyorsabban pontot teszünk ennek az ügynek a végére, megnyugtató módon” – mondta a szóvivő.

Politikai színjáték

Előre megírt forgatókönyv alapján akarják kiszorítani a Jobbikból – ezt állítja Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében politikai színjátéknak nevezte az ellene folyó etikai eljárást.

Szerinte még azért nem zárták ki a pártból, mert az alapszabály-ellenes. Toroczkai László szerint nem igaz, hogy a Jobbikon belül nem lehet létrehozni egy belső platformot, ahogy ő szeretné, mivel 2008-ban erre már volt példa. Ásotthalom polgármestere szerint a Jobbik- frakció a képviselői fizetésért elárulja a régi bajtársait és belesimulnak a balliberális ellenzékbe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!