2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

A Jobbik feljelentette az MVM-et, amiért az továbbra is titkolózik

Hír TV

2017. november 5., vasárnap 17:58, frissítve: vasárnap 18:30

A Jobbik feljelentette a MVM Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-t, mert a bírósági döntés ellenére az állami vállalat továbbra is titkolja, mire adott több mint félmilliárd forint támogatást a békemenetet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖKA).

Az ügyben az Átlátszó.hu indított pert, miután a monopolhelyzetben lévő állami energiacég nem árulta el, hogy pontosan mire adta a pénzt az alapítványnak. Október elején az adatvédelmi hatóság elnöke kimondta, hogy mivel az MVM közpénzt kezel, ki kell adnia a dokumentumokat.

„Megállapította az adatvédelmi hatóság, hogy az MVM által kezelt pénz közpénz, és felszólította az MVM-et arra, hogy az infotörvény rendelkezései alapján bocsássák rendelkezésemre a kért iratok másolatait 15 napon belül. A Magyar Villamos Művek ennek a felszólításnak nem tett eleget, ennek most már több mint másfél hónapja. Megtagadták ezen adatoknak a nyilvánosságra hozását. Ez, az eddig is alapos gyanúnkat azzal kapcsolatban, hogy bűncselekmény történt, illegális kampányfinanszírozásról lehet szó” – nyilatkozta Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!