2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Hajdu: Exkluzív szerepet szánt az MVM a CÖF-nek

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 09:36, frissítve: csütörtök 11:14

A Fővárosi Törvényszék döntése szerint is nyilvánosságra kell hoznia a Magyar Villamos Műveknek, hogy mire adott több mint ötszázmillió forint támogatást a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak.

Az ügyben az Átlátszó indított pert, miután az állami cég nem árulta el, hogy pontosan mire adta a pénzt az alapítványnak. Október elején az adatvédelmi hatóság elnöke kimondta, hogy mivel az MVM közpénzt kezel, ki kell adnia a dokumentumokat.

Az adatokat korábban az Együtt is kérte, a párt alelnöke most azt reméli, kiderülhetnek végre a részletek.

„Az elmúlt három évben, tehát 2014 és 2017 között a legnagyobb összegű támogatást a CÖF kapta az MVM-től, egészen pontosan 508 millió forintot. A második támogatandó cég vagy vállalkozás feleannyit kapott csak, mint a CÖF, tehát valami miatt a CÖF-nek valamilyen exkluzív szerepet szánt az MVM. Szerintem ami igazából aggodalomra ad okot, az az, hogy egy állami cég, valószínűleg kormányzati felhatalmazással, mint ahogy ezt a kommunikációs vezető is elismerte, vállalta azt, hogy nyíltan támogat politikai célokat. Ez nagyon nincsen rendben” – jelentette ki Hajdu Nóra.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!